Всяка трета жена на възраст 18 -29 г. у нас

...
Всяка трета жена на възраст 18 -29 г. у нас
Коментари Харесай

АД: Всяка трета жена между 18 и 29 години е била насилвана от партньора си

Всяка трета жена на възраст 18 -29 година у нас е била насилвана от сегашен или някогашен сътрудник. Това сочат данните на Националната статистика след извършено допитване в интервала ноември 2021 – февруари 2022 година
 От началото на годината 19 дами са убити от половинките си.
В продължение на 16 дни ще се организират разнообразни начинания против насилието учредено на пола в няколко града в страната. Лице на акцията е „ Мисис България Европа “ Силвия Величкова.

Потърпевшите от домашно принуждение би трябвало да знаят, че не са сами сред четирите стени. Българските дами, девойки, майки заслужават нашата поддръжка, показва Георгиев.
Затова той е инициирал основаването на първата у нас общинска Правна клиника, която към този момент обезпечава безвъзмездна юридическа помощ на потърпевши от домашно принуждение от цялата страна.
До момента са прегледани 43 случая на дами, потърсили помощ от Правната клиника в София. Изготвени са 8 молби за незабавна защита; издадени са 6 ограничаващи заповеди и са заведени още 5 нови каузи по отношение на осъществено домашно принуждение.

Всеки, който желае, може да се свърже с Правната клиника на тел. 02 983 52 05, на 02 983 54 05 и на 00359 878 670 571, както и да подаде сигнал в Контактния център на Столична община – 

„ София като столица би трябвало да задава посоката.
Затова с решение на съвета създадохме и втория спешен център на територията на Столичната община, в който по едно и също време могат да бъдат настанени 10 дами с техните деца.
Напълно гратис и при вдишване на разходи от първа нужда, те могат да останат предпазени в границите на 6 месеца, до момента в който си стъпят на краката “, показва ръководителят на СОС.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР