Всяка сутрин със събуждането си започвам да мисля за него.

...
Всяка сутрин със събуждането си започвам да мисля за него.
Коментари Харесай

6 г. няма следа от изчезналия във Варна германец Ларс, майка му пак пристигна да го търси

Всяка заран със събуждането си стартирам да мисля за него. Аз знам, че той е жив и му споделям, да е самоуверен. Казвам му на разум: Прибирай се, сине ". Получаваме информация от България, само че става все по-малко. Искам да прикани всички, които към момента си спомнят нещо по случая, само че не са го споделили, да го създадат. Това съобщи пред bTV майката на безследно изчезналия през 2014 година немец Ларс Миттанк - Сандра.
Още по тематиката
От чужденеца няма диря от 8 юли 2014 година, когато е сниман от камерите на летище Варна по какъв начин бяга през паркинга, прескача оградата и тича през полето към автомагистрала " Хемус ". Ларс дошъл в България на 30 юни с другари. Компанията почивала на Златни пясъци до 7 юли. Заради спукано тъпанче при спор, Миттанк не съумява да си тръгне дружно с приятелите, защото има лекарска възбрана да лети.

Германецът наема хотел на 7 юли, само че си потегля през нощта, като по думите на очевидци е объркан и изплашен. Ларс отива край крайбрежната алея, където среща жена, която моли да бъде упътена до летището. Младият мъж потегля с нея, а на летището търси второ лекарско мнение - с цел да попита може ли да лети със аероплан. Преглежда го доктор Коста Костов.

" Видимо си беше обезпокоен. Защо - не мога да ви кажа. Докато беше в кабинета се появи човек с униформа и като го видя изпадна в дива суматоха ", спомня си лекарят.

Полетът е противопоказен и съгласно лекарите на летището. Ларс излиза от кабинета, с цел да се обади на майка си. Оставя движимостите си там. След малко побягва, а последното, което се вижда на охранителните камери е по какъв начин прескача оградата. След това прекосява полето и стига до автомагистрала " Хемус ", където следите му се губят.

Седмица по-късно, по молба на немските управляващи, полицията в България публично го разгласи за търсене.

Детективи претърсват региона на изгубването му с дрон. И откриват, че той се населява от двама души без дом.

" Бездомниците споделиха с нас, че познават различен скитник, който е извънредн откъснат от останалите, не приказва с тях, заобикаля досег, изключително затворен човек. И ние мислим, че има 50% късмет това да е Ларс ", счита частен детектив.

Някои допускат, че бягството му се дължи на халюцинации, провокирани от хапчета, предписани от лекаря му. Други - че е използвал коктейл от опиати, които са провокирали параноя.

През интервала на изгубването му десетки хора настояват, че са виждали Ларс към гората край летището. Сигналите са тествани, само че до през днешния ден от германеца няма диря.

" Вярвам, че той е жив. Досега не съм получила нищо ужасно. Претърсихме всичко, доколкото ни беше допустимо. Предполагам, че е скитник и не знае от кое място да потърси помощ. Моля ви, в случай че знаете нещо, сигнализирайте ", прикани още веднъж Сандра Миттанк, която за следващ път е пристигнала в България, с цел да търси сина си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР