Всяка страна има своите политически предразсъдъци и аз не бях

...
Всяка страна има своите политически предразсъдъци и аз не бях
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Бях цар в изгнание и се наложи да стана премиер, за да помогна на Родината


Всяка страна има своите политически предубеждения и аз не бях съден единствено за грешките си, само че получавах и персонални нападки. Иновациите не се одобряват елементарно в живота и вземането на решения от време на време е мъчно. Хората нормално имат високи упования, само че нещата не постоянно се случват толкоз безболезнено и елементарно, сподели царят и някогашен министър председател на България - Симеон Сакскобургготски

Запитан за най-трудната обстановка, пред която е бил изправен като министър председател на България, Сакскобургготски изяснява, че макар компликациите, вижда чашата на половина цялостна, а не на половина празна.

"Ето, да вземем за пример по въпроса за Европейския съюз и какъв брой значимо беше да станем член. Имаше хора, които имаха вяра в това и ни помогнаха доста ", показва той.

“В политиката всичко може да се случи, само че особени страхове не съм имал. За живота си в никакъв случай не съм се страхувал. По-скоро от някое яйце или някой домат, това се случва на политиците. Но за благополучие в никакъв случай не ми се е налагало да се сблъсквам с такова отрицание ", продължава той.

На въпрос дали е срещнал опозиция от фамилията си, когато е решил да се кандидатира за министър-председател, Сакскобургготски споделя, че е имало доста хора, които са го съветвали да намерения.

"Ако бях цар на власт, нещата щяха да бъдат разнообразни. Но като цар в заточение, в случай че можех да оказа помощ по някакъв метод, ставайки министър председател в страната ми, ми се стори доста разумно и обикновено. Въпреки това имах поддръжката на кралските фамилии, които несъмнено смятаха, че това, което върша, е извънредно. Подобен на моя случай, до момента има единствено два такива, е казусът с Нородом Сианук, крал и министър председател на Камбоджа ", споделя Сакскобургготски пред HELLO!.

Той споделя, че колкото повече години минават от 2000 година, когато дефинитивно се завърна в България, толкоз повече се усеща вкъщи.

"Чувствам, че се завърнах към корените си. Това, че бях в заточение не ми оставя горчилка, въпреки всичко научих толкоз доста. Ако бях останал в София като цар, нямаше да науча и половината от това, което научих като заточеник. Нямаше да имам подобен отворен небосвод, с цел да схващам доста повече проблемите ", споделя той.

Източник: novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР