Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната

...
Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет от Русия, Путин ще продаде тази победа на Запада

Всяка съветска победа може да бъде рискова, а в случай че продължителната борба в основния източен град Бахмут бъде изгубена, Русия може да получи интернационална поддръжка, която да принуди Украйна да направи взаимни отстъпки и да подписа неприемлива за страната договорка.

Това съобщи пред " Асошиейтед прес " украинският президент Володимир Зеленски.

Ако Бахмут бъде високомерен от съветските сили, Владимир Путин ще „ продаде тази победа на Запада, на своите поддръжници, на Китай, на Иран “, споделя президентът пред публицисти от американската осведомителна организация.

В изявлението той декларира, че триумфът на Украинците досега се дължи значително на интернационалната военна поддръжка, и най-много на Съединените щати и Западна Европа, само че показва терзания, че в Съединени американски щати някои са на мнение, че би трябвало да бъде комплициран завършек на милиардите долари военна помощ.

Зеленски разяснява, че в случай че продължаващата към този момент 7 месеца борба за Бахмут бъде изгубена, тя ще бъде скъпо по-скоро политическо, в сравнение с тактическо проваляне.

Украинският президент счита, че в случай че това се случи, тогава натискът ще пристигна както от интернационалната общественост, по този начин и в личната му страна.

„ Нашето общество ще се почувства изтощено. Нашето общество ще ме подтикне да направя компромис “, споделя Зеленски и изяснява, че до момента не е изпитвал подобен напън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР