Всяка помощ - военна, техническа или финансова за Украйна, трябва

...
Всяка помощ - военна, техническа или финансова за Украйна, трябва
Коментари Харесай

Нинова: Настояваме всяко нещо, което се изпраща в Украйна, да минава през Народното събрание

Всяка помощ - военна, техническа или финансова за Украйна, би трябвало да минава през утвърждението на Народното събрание. Това съобщи през днешния ден Корнелия Нинова.
" Внесохме през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание два плана на решение. С единия предлагаме на Народното събрание да се занимава и утвърждава всяко решение на Министерския съвет за военна, техническа и финансова помощ за Украйна “, съобщи Нинова.

Българска социалистическа партия упорства всичко, което излиза от складовете на страната, да бъде първо одобрявано с решение на българския парламент.

" Настояваме това да стане тук с две решения. Първо, всичко, което Министерството на защитата и Министерството на външните работи почиства от складовете си, с цел да бъде предоставено на Украйна, да бъде утвърдено от Народно събрание и да ни бъде възложен явен график по кое време тези артикули ще бъдат възобновени “, изясни тя.

Нинова упорства за повече гласност и бистрота във връзка с военната помощ.

" Внасяме план за решение съглашението сред България и Украйна за даване на военнотехническа помощ още веднъж да мине през Народно събрание и в него да бъде записано, че всяко съответно решение на Министерския съвет, отвън тези за складовете, да минава за утвърждение през Народното събрание ", сподели още тя, представена от Фокус.

Според Нинова всеки ден се вземат решение, които доближават страната ни към войната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР