Всяка първа сряда от месеца парламентарните групи имат право да

...
Всяка първа сряда от месеца парламентарните групи имат право да
Коментари Харесай

ГЕРБ: Дневният ред на НС не се определя от председателя му, а от гражданите

Всяка първа сряда от месеца парламентарните групи имат право да оферират точки в дневния ред на Народното събрание, които влизат автоматизирано в програмата на Народното събрание.

Тази сряда обаче ръководителят на Народно събрание Никола Минчев отхвърли да включи в дневния ред две оферти – на „ Възраждане “ и на ГЕРБ, което разгневи опозицията.

Проектът на решение на „ Възраждане “ се отнасяше за отпадане на зеления документ, а на ГЕРБ страната да помогне на общините за скъпия ток.

Минчев се стимулира с събитието, че липсват отчети на комисиите по двата плана на решение.

Петър Петров от „ Възраждане “ разяснява, че очевидно има лицемерен стандарт в организацията на Народно събрание при съставянето на програмата и дневния ред на Народното събрание за седмицата. „ По отношение на направените от нас оферти и различен път Народно събрание в незабавен порядък е приемало решения, които са гласувани незабавно след предлагането им – да вземем за пример мораториума. Така че нашето предложение за решение би следвало да бъде включено в дневния ред “, сподели той.

Жечо Станков от ГЕРБ съобщи, че несъмнено едно нещо би трябвало да схванат депутатите и то е, че дневният ред не го дефинира Председателският съвет на Народно събрание, а българските жители.

Той напомни, че планът на решение беше прегледан в енергийна комисия през вчерашния ден и това, че няма отчет на комисия не би трябвало да е спънка пред разискването му в пленарната зала.

„ Всеки един изгубен час, без да се реши казусът на общините, на храмовете, на читалищата, на университетите води до конфигуриране на обществото против всички хора в тази зала “, предизвести Станков.

Красимир Вълчев от ГЕРБ също казо, че очевидно дневният ред на Народно събрание и този на обществото се разминават. „ Ситуацията е спешна и е нужно незабавно краткосрочно решение “, прикани той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкритикува шефа на енергийната комисия Радослав Рибарски от Политическа партия, че не е подготвен отчетът, откакто през вчерашния ден комисията е завършила съвещанието си по обяд.

Заради това тя изиска отмора, с цел да бъде направен отчетът на комисията и планът на решение да влезе в програмата на Народно събрание.

В последна сметка по този начин още преди да бъде гласувана програмата на депутатите за седмицата, те излязоха в отмора.

Енергийната комисия през вчерашния ден отхвърли предлагането на ГЕРБ страната да покрива на 100% разликата в сметките за електричество на общини, лечебни заведения, културни институти, учебни заведения, детски градини и ясли и старешки домове, публичен превоз и други общински предприятия.

Предложението предвиждаше министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в цялостен размер за този вид консуматори.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР