Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев,

...
Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев,
Коментари Харесай

Sin Cars иска да увеличи капитала си с 8 милиона евро

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дял и на ликвидационен дял пропорционално номиналната стойност

Съветът на шефовете на русенската компания Sin Cars ( "Син Карс Индъстри " АД) е решил да усили капитала на сдружението. Решението е взето на съвещание на управителния орган, което се е състояло в петък, 12 август, оповестяват от компанията посредством БФБ - София.

В момента капиталът на българската компания за електрически автомобили е в размер на 20 543 669 лв., като се планува капиталът да бъде повишен на до 34 239 448 лв. посредством първично обществено предложение на пазара ВЕАМ, на който е листната компанията.

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дял и на ликвидационен дял пропорционално номиналната стойност. Емисионната стойност на акциите е 1,14 лв.. Това значи, че компанията търси към €8 милиона или малко над 15,6 милиона лв. от пазара.

В началото на юни тази година стана ясно, че Sin Cars е подписала предварителни съглашения за доставка, импорт и дистрибуция на електрическите автомобили L CITY за Белгия, Нидерландия и Люксембург, оповестиха от компанията. Договорът обгръща всички модели L CITY, както и аварийни елементи и спомагателни съставни елементи с марката.

Двете страни по съглашението към момента са в развой по уточняване на всички елементи по бъдещото си съдействие, като до края на годината ще бъдат подписани окончателните контракти за дистрибуция.

На този декор следващият електромобил L CITY към този момент е отпътувал към новия си притежател в Мюнхен, Германия.

Sin Cars стана втората компания от новаторски бранш, която закупи обществен статут на новия пазар за напредък на дребни и междинни предприятия (ВЕАМ) на "Българската фондова борса ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР