Всяка неделя Светослав Иванов започва очакваните от стотици хиляди зрители

...
Всяка неделя Светослав Иванов започва очакваните от стотици хиляди зрители
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Пред България се открива светло бъдеще

Всяка неделя Светослав Иванов стартира предстоящите от стотици хиляди фенове „ 120 минути “ в телевизионния ефир с праволинеен коментар върху явленията, прекрояващи днешната реалност.

В ера на бързи храни и бързи медии, мощно модифицирани и елементарно смилаеми сензации, журналистът сервира на феновете най-питателното ястие – справедлив коментар на обстоятелствата. От свадите в българския политически живот и събитията на изток и запад от нашите земи до силата на фантазиите и гения на българите по целия свят – сбирката на Светослав Иванов не признава географски и тематични граници.

Ето кавъв бе и неговият коментар в предаването през днешния ден:

99-ото държавно управление на България си отиде по този начин както и пристигна – бързо. Въпреки че в тази толкоз наситена със събития атмосфера, сигурно тези шест месеца ни се сториха като цяла година. Липсва ми това безвремие, през което най-големият проблем на страната бяха двете имена на Петър-Феим Чаушев или лова на президента Георги Първанов в Казахстан.

Но както е споделил мъдрият ни народ – „ Всяко зло – за положително! “. След тези толкоз бурни 27 седмици на ръководство на четворната коалиция, която се оказа, както споделят и българи, и македоцни – „ тайфа с изменник “, пред България се открива ярко бъдеще.

И всички би трябвало да се радваме, а не да сме обезпокоени.

След сряда се отваря исторически късмет пред новото болшинство в Народното събрание, а и пред президента, при положение, че още веднъж би трябвало да излъчи длъжностен кабинет, да ни покажат с дейностите си и то доста бързо, по какъв начин ще спрат растежа на инфлацията в България, ще успокоят цените на горивата по българските бензиностанции, а за какво не и котировките на петрола по международните тържища. Сигурен съм, те могат.

Тази визия и сходен геополитически капацитет заслужават световно поле за изява. Вече си представям совалки на български геополитици при Мохамед Бин Салман в Рияд и фамилия Касеми в Абу Даби. Със сигурност имат проект, без проект едва ли биха създали сходно нещо.

След като хубаво „ вкараха “ Македония в договаряния с Европейски Съюз, може да бъдат помолени да спомагат за решаването на други противоречиви въпроси. Като да вземем за пример въпросът за статута на Ерусалим, а за какво не непосредствено и Израело-палестинския спор? Защото във връзка с този спор се водят не две, а най-малко 20 паралелни политики. Колко паметни мемоари има за разсекретяване...

И макар, че тематиката с „ националното изменничество “ за Македония се оказа много странна, в този момент е време да разтеглим това визионерство към света. Защото както знаем рецесията е освен у нас, само че и по цялата планета. Зеленски прави видеобръщения от кабинета си на фона на сива стена и светът го гледа? Това е единствено тъй като не са разкрили строгите, само че обективни фейсбук упътвания на българския политик Станислав Трифонов на мрачен декор.

Вие си мислите, че се майтапя или недооценявам обстановката? Не, чака ни ясно бъдеще в комплицирани времена. И добре, че сме водени от хора, които милеят освен за България, само че и за Македония.

Интересна ще е да вземем за пример и позицията на тези партии и на президента за връщането на хартиените бюлетини. След като президентът беше определен машинно, ще е забавно да чуем какво мисли по този въпрос. Дали към момента счита, че машините са положителни? Дали в Народното събрание няма да станем очевидци на още едно „ ненадейно “ парламентарно обединяване на някогашни „ чегъртащи и чегъртани “, „ изчегъртали се чегъртачи “ и на „ неначегъртали се сякаш чегъртачи “ в Народното събрание за връщане на хартията и всички операции, които произтичат от старите изборни описи, мъртвите души и пазаруването и продаването на гласове?

Интересно ще е държанието на бившето болшинство, тъй като в случай че приемем, че Има Такъв Народ били част от болшинството с Движение за права и свободи и ГЕРБ „ единствено за малко, с цел да смъкват държавното управление “, те са длъжни да подхващат ограничения, които да запазят машинния избор, тъй като и те по този начин влязоха. Наистина, те може да не влязат още веднъж в Народното събрание, само че би трябвало да се жертват поради Маке... не, грешите – поради Българияя.

Затова ви споделям, не се тормозете, няма място за суматоха. Тези хора мислят за нас, или както е споделил класикът – да забравим за разпоредбите, ще трансформират те играта. Е правилно – единствено те ще са си значими. Но може ли пък някой нещо да им каже...?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР