Всяка ловна дружинка би трябвало да има изградена яма за

...
Всяка ловна дружинка би трябвало да има изградена яма за
Коментари Харесай

ОДБХ-Варна: Всяка ловна дружинка трябва да има изградена яма за загробване на умрели диви прасета

Всяка ловна дружинка би трябвало да има построена яма за загробване на открити умрели диви свине. Това разяснява шефът на Областната дирекция по сигурност на храните във Варна по отношение на новооткритите случаи на инфектирани с вируса на Африканска чума диви свине в региона, съобщи Радио " Фокус “ – Варна.

По думите на специалиста, пробите са били изпратени за проучване в изпитвателната лаборатория във Велико Търново, която е потвърдила съществуването на вируса. Изследвани са три разнообразни проби, изпратени от разнообразни дружинки – в селата Приселци и Шкорпиловци, както и в Държавното ловно стопанство " Шерба ".

" Ловците са подготвени, знаят, че би трябвало да загробят животните. При излизане на резултатите те са ги съхранили някъде, по този начин, щото в случай че са инфектирани да няма разпространяване на болестта, само че контролът се прави от Регионалната дирекция по горите “, съобщи доктор Димова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР