Всяка компания, предлагаща услуги, свързани с криптовалута в Европа, ще

...
Всяка компания, предлагаща услуги, свързани с криптовалута в Европа, ще
Коментари Харесай

Европарламентът одобри закон за регулиране на пазара на криптовалути


Всяка компания, предлагаща услуги, свързани с криптовалута в Европа, ще би трябвало да се записва публично в една от страните на Европейски Съюз (снимка: CC0 Public Domain)

Европейските законодатели утвърдиха упорит закон за контролиране на промишлеността на криптовалутите. Решението да одобри закон за пазарите на крипто-активи (Markets in Crypto-Assets, MiCA) прави Европейски Съюз първата широкомащабна пълномощия, която вкарва всеобхватни правила за контролиране на пазара на криптовалута и отбрана на потребителите.
още по темата
Новият закон ще влезе в действие през юли тази година, откакто бъде утвърден от всички 27 държави-членки на Европейски Съюз, съобщи комисарят по финансовите услуги Мейрид Макгинес, представена от Блумбърг.

Отделни разпореждания от законодателството ще влизат в действие последователно – да вземем за пример, наредбите за стейбълкойни ще стартират да се ползват от юли 2024 година

MiCA се създава в продължение на три години и се смята за опция на американския метод за управление на бранша посредством насилствени дейности. Критиците обаче считат, че законопроектът е стар още преди да влезе в действие и упорстват за редица промени.

След влизането в действие на закона всяка компания, предлагаща услуги, свързани с криптовалута в Европа, ще би трябвало да се записва публично в една от страните от района, с цел да получи позволение за работа в границите на целия блок.

Европейският банков орган и Европейският орган за скъпи бумаги и пазари ще подсигуряват, че платформите за криптовалута дават отговор на регулаторните условия, в това число във връзка с ръководството.

Очаква се законът да направи Европейски Съюз по-привлекателен за крипто-компаниите, което ще окаже напън върху други юрисдикции да вкарат сходни условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР