Всяка кола да има паспорт. Такава мярка е заложена в

...
Всяка кола да има паспорт. Такава мярка е заложена в
Коментари Харесай

Няма измъкване: Всяка кола с паспорт

Всяка кола да има паспорт. Такава мярка е заложена в новите законопроекти, препоръчани от Министерство на вътрешните работи и транспортното министерство. Така ще е ясно какви поправки са й правени, дали е изправна и дали може да се движи по пътищата, без да е рискова за останалите участници в придвижването, отбелязва в. „ Монитор “.

„ Въвеждането на регистрационен режим за всички автосервизи е значима стъпка за подобряването на пътната сигурност “, сподели заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов. По думите му, тази смяна е залегнала в плана на новия Закон за пътните транспортни средства, който регламентира условията към пътните транспортни средства, изискванията и реда за тяхното одобрение, регистрация и инспекция на техническата редовност, както и разпоредбите, по които ще работят техническите служби и пунктове. Заместник-министър Ангел Попов посочи, че ще бъде основан обществен указател на сервизите с цялостна информация за местонахождението, чиновниците и тяхната подготовка, като е планувано сервизите да дават минимална гаранция за осъществените поправки.

„ Паралелно с това ще се надгради регистърът на техническите прегледи, като ще се сътвори електронен механически паспорт, в който автосервизите и техническите пунктове ще отразяват всички поправки, механически инспекции, промени в структурата и регистрирани катастрофи. Така ще може да се наблюдава действителното положение на всеки автомобил “, съобщи Ангел Попов. Той добави, че в закона са написани в детайли условията за осъществяването на покупко-продажби с коли и смяната на собствеността, като се вкарва регистрационен режим при продажбата на нови или втора ръка аварийни елементи.

„ Целта на тези промени не е да се затварят сервизи, а всички да излязат на ярко и да работят при идентични правила и надзор, което ще докара до по-ясна регулация на бранша и ще понижи нелоялната конкуренция “, уточни Ангел Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР