Всяка жена трябва да се чувства специална. Но понякога животът

...
Всяка жена трябва да се чувства специална. Но понякога животът
Коментари Харесай

Седем генерални правила, които всяка жена трябва да следва

Всяка жена би трябвало да се усеща специфична. Но от време на време животът ни кара да се усещаме непълноценни, несигурни в хубостта и в уменията си. Губим посоката си, лутаме се и търсим себе си, преминавайки като сенки през така и така късия си живот. За да се чувствате добре, даже в сложните моменти, а и с цел да държите женското си самочувствие на висота, следвайте тези 7 елементарни правила и ще се почувствате надалеч по-уверени!

Усмихвайте се
Няма по-просто нещо от усмивката. Дори когато душата ни не се усмихва вътрешно, усмивката на лицето дава команда на мозъка да стартира да отделя хормони на щастието. Много по-лесно се понасят компликациите с усмивка на лицето. В последна сметка, животът постоянно е по-лесен, когато някой ти се усмихне отсреща в тъмен ден!

Не се сравнявайте с другите
Страшно доста хора го вършат – съпоставят се с останалите, състезават се и това неизбежно води до отрицателни мисли, неприятна самокритика и страдащо самочувствие. Някои считат, че съревнованието е потребно, тъй като по този начин се самоусъвършенстваме. Истината е, че всеки би трябвало да е благополучен от това, което е. Когато спрете да се сравнявате с другите ще осъзнаете какъв брой качества в действителност имате!

Не се интересувайте от мнението на другите
Данък „ публично мнение “ е един от най-тежките, плащани от мнозина. Когато прекомерно доста мислиш за това по какъв начин ще те одобряват другите, какво би трябвало да кажеш, с цел да бъдеш утвърден, по какъв начин би трябвало да си облечен, с цел да си харесван, доста елементарно губиш себе си.

Времето лекува
Знайте, че всяка болежка отшумява, без значение дали е физическа или прочувствена. Времето е най-мощното лекарство, което кара неприятните мемоари и прекарвания да избледняват. Накрая остава единствено чувството, че сме претърпели нещо неприятно, само че детайлностите си спомняме със усложнение. Научете се да цените времето и лековитата му мощ.

Само вие имате надзор над щастието си
Колкото и да сме привикнали да мислим, че щастието зависи от хората към нас, работата ни, парите ни, здравето ни, в действителност ние сме тези, от които зависи насладата от живота. Когато осъзнаем, че е нужно доста малко, с цел да сме щастливи ще разберем, че всичко останало губи смисъл и че само ние сме способни да си създадем позитивна настройка към живота.

Помирете се с предишното си
Не правете грешката да потъвате в предишното и да позволявате то да управлява сегашното. Помирете се с него, както се сбогувате с непосредствен, който си е отишъл от този свят. Миналите неточности, предишните думи, разочарования и взаимоотношения нямат значение. Важен е моментът тук и в този момент. Просто продължете напред!

Не мислете чак толкоз
Колкото повече размишляваме над нещо, толкоз по-трудно, безнадеждно или непреодолимо наподобява то. Доверете се на инстинктите си. Бъдете спонтанни! Пък и никой не е споделил, че би трябвало да имате всички отговори. Понякога човек не знае какво да прави и не би трябвало да ви е позор да го признаете!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР