Всяка жена мечтае да има здрава кожа без бръчки, която

...
Всяка жена мечтае да има здрава кожа без бръчки, която
Коментари Харесай

Нощни маски против бръчки около очите

Всяка жена мечтае да има здрава кожа без бръчки, която да наподобява сияеща, естествено опъната и гладка. За да я постигнете е належащо да се грижите за положението ѝ всеки ден, само че и всяка нощ. Често забравяме за нощната грижа за кожата, а тя е доста значима. За да извършите кожата си гладка и без бръчки, изключително към очите, където се образуват най-вече фини линии, е належащо да прилагате нощни маски за подхранването и хидратацията ѝ.

Ето няколко потребни предписания за нощни маски за околоочната зона, които съдържат единствено натурални артикули.

Маска с краставица

Краставицата е един от най-силно хидратиращите зеленчуци. Тя е богат източник на голяма палитра от витамини и минерали. Има мощни успокояващи свойства, изглаждащи бръчките.

Смесете 1 супена лъжица настъргана или пасирана краставица с 1 супена лъжица розова вода. Нанесете с памучен тампон към очите. Изчакайте да изсъхне добре преди да си легнете.

Бадемово масло и мед

Тази маска хидратира доста надълбоко зоната към очите, като способства за изглаждане на бръчките и фините линии, породени от недоспиване и нездравословните въздействия на околната среда. Подходяща е за унищожаване на тъмни кръгове към очите.

Смесете1 супена лъжица бадемово масло с 1 супена лъжица мед. Нанесете с тампон към очите. Изчакайте да попие добре и легнете. Медът няма да попие изцяло в кожата, като зоната ще остане лепкава цяла нощ. Затова изберете остаряла калъфка за възглавница, която да ползвате или постелете памучна забрадка, която да изперете по-късно.

Маска с картофи

Картофите са известни с качествата си в битката с подпухналостта на кожата към очите. Премахват и тъмни кръгове. За да си извършите маска пасирайте малко количество недопечен картоф, до момента в който получите паста. Втрийте го с ръце или с тампон в зоната към очите. Изчакайте 20 минути, до момента в който поизсъхне и оставете да работи цяла нощ.

Киви и кисело мляко

Тази композиция е прелестна за околоочната зона, в която се образуват доста бръчки. Тази маска хидратира и съживява кожата, прави я гладка и ѝ придава натурален искра.

В блендер смесете продуктите и ги направете на паста. Нанесете с тампон към очите. Оставете да изсъхне изцяло преди да си легнете. Изплакнете на сутринта.

Какао и течна сметана

Сметаната е доста богата на наситени мазнини и протеини. Те подхранват кожата доста надълбоко и я хидратират. Какаото е превъзходен артикул, богат на антиоксиданти, който има и противовъзпалителни свойства.

Смесете 1 супена лъжица какао с 1 супена лъжица сметана. Нанесете върху околоочното пространство. Отново изчакайте да изсъхне добре и легнете.

Желатин и розова вода

Желатинът е богат на колаген, който има естествени антистареещи свойства. Розовата вода успокоява кожата, понижава възпаленията и я подхранва и хидратира.

Смесете 1 супена лъжица желатин с малко розова вода. Нанесете с тампон и изчакайте да изсъхне. Отмийте на сутринта с хладка вода. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР