Всяка извънредна мярка за преодоляване за епидемията от Ковид-19 трябва

...
Всяка извънредна мярка за преодоляване за епидемията от Ковид-19 трябва
Коментари Харесай

ЕК: Мерките за овладяване на епидемията трябва да са съобразени с човешките права

Всяка изключителна мярка за превъзмогване за епидемията от Ковид-19 би трябвало да бъде съобразена с европейските и интернационалните отговорности, поети от страните във връзка с правата на индивида, би трябвало да бъде съразмерна и нужна. Това съобщи представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с ограниченията, обсъждани от управляващите в Унгария, предава Българска телеграфна агенция.

Мнението на Европейска комисия е известно - демокрацията не може да работи без почтени и самостоятелни медии. Във време на рецесия е още по-важно публицистите да могат да правят умерено работата си, точно с цел да се пресича дезинформацията и европейците да имат достъп до значителната информация, добави представителят.

Всички изключителни ограничения би трябвало да бъдат краткотрайни, в сходство с рецесията, уточни той. Говорителят означи, че страните имат пълномощието да подхващат ограниченията, нужни за запазване на здравето и публичния ред.

Следим деликатно събитията във всички страни от Европейски Съюз и ги поддържаме в напъните против разпространяването на болестта, уточни представителят. Той посочи, че Европейска комисия е осведомена с унгарския законопроект и към този момент няма да го разяснява. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР