Всяка година в ЕС пристигат по 1,5 млн. трудови мигранти,

...
Всяка година в ЕС пристигат по 1,5 млн. трудови мигранти,
Коментари Харесай

Всяка година в ЕС идват 1,5 млн. трудови мигранти, но това не е достатъчно

Всяка година в Европейски Съюз идват по 1,5 млн. трудови мигранти, само че това не е задоволително поради цялостния дефицит на работна ръка, съобщи през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на съвещание на Европейския стопански и обществен комитет, което се състоя в постройката на Европейския парламент в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По нейните думи годишно броят на жителите в трудоспособна възраст в Европейски Съюз понижава с по 1 милион. Имаме потребност от трудова миграция, настоя еврокомисарят и означи, че страните от Европейски Съюз понижават квотите си за банкет на мигрантите, търсещи работа. Йохансон уточни, че 75 на 100 от по-малките сдружения в Европейски Съюз оповестяват за компликации при намирането на подобаваща работна ръка.

Еврокомисарят добави, че преди години въпросът с миграцията е бил съществена паника за европейците, а през днешния ден те слагат тази тематика едвам на седмо място, както демонстрира последното изследване на Евробарометър. Европейците са подготвени да посрещнат тези, които имат потребност от интернационална протекция и които могат да се включат в пазара на труда, заключи Йохансон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР