Всяка година в България се създават над 30 хил. нови

...
Всяка година в България се създават над 30 хил. нови
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Всяка година в България се създават над 30 хил. нови малки и средни предприятия

Всяка година в България се основават над 30 хиляди нови дребни и междинни предприятия.

Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на церемонията по награждаване на спечелилите в състезанието „ Големите дребни “.

„ Данните за новосформираните предприятия изрично демонстрират, че българинът е деятелен и търсещ триумфа. Наша е отговорността да създадем изискванията най-хубавите от тях да наберат сили и да бъдат новите огромни “, акцентира министър Стоянов. По думите му сходни състезания са и тласък фирмите да търсят всички благоприятни условия да бъдат все по-конкурентни и да демонстрират достиженията си.

„ Близо 1,5 млн. българи работят в дребни и междинни предприятия “, сподели още министър Стоянов и добави, че тези компании са не просто гръбнакът на стопанската система, само че са и инструментът, който потвърждава, че може да генерира стопански напредък, даже в условия на рецесия.

Министър Стоянов предложения всички финалисти на среща в Министерството на стопанската система и промишлеността, с цел да продължат диалога, да обсъдят проектите им за развиване и възможните проблеми, които срещат, и за които страната може да им спомага.

Министърът на стопанската система и промишлеността връчи премия в категория „ Социално предприемачество “ на „ Работоспособни.бг “ – профилирана платформа, която оказва помощ на хора в неравностойно състояние да намерят своята професионална реализация.

На церемонията участваха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Събитието се провежда за осма поредна година от в. „ 24 часа “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР