Всяка година става все по-трудно, но за мен това не

...
Всяка година става все по-трудно, но за мен това не
Коментари Харесай

Мария Оряшкова: Всяка година става все по-трудно


„ Всяка година става все по-трудно, само че за мен това не е спънка. Тази година паднах от състезателка, която предходната бих на финала, само че не съжалявам", показа четирикратната международна шампионка по самбо Мария Оряшкова, която на последния шампионат на планетата завоюва бронзов орден. Днес представители на федерацията и състезатели от националния тим дадоха конференция, с цел да опишат детайлности към състезание в Сочи, което се организира в края на предходната седмица, на което родните представители завоюваха 1 сребърен и 3 бронзови медала, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Всяка година става все по-трудно, само че за мен това не е спънка. Тази година паднах от състезателка, която предходната бих на финала, само че не скърбя. Това въпреки всичко е спорт и в случай че отново бях станала първа, може би щеше да наподобява доста елементарно. Невъзможно е всякога да си първи. Щом в този момент приключих трета, значи този спорт се развива и би трябвало да се трудя още. Имах четири срещи, което е обикновено. Преди срещата, която изгубих, играх с рускиня, която също беше доста сложна, доста загуби и победи съм имала против нея. Резултатът беше 1:0 за мен. Много добре бяха готови физически домакините, което се очакваше", разяснява Оряшкова, която има и 7 европейски трофеи в кариерата си.

Тя показа, че главната идна цел са Европейските олимпийски игри в Минск след две години. "Следващата година има Европейско и Световно състезание, да се надяваме да сме здрави. По-следващата е по-важна, тъй като тогава има Европейски олимпийски игри в Минск. Самбото е включено и за мое благополучие са включени всички категории, тъй като в Баку не беше и не съумях да вземам участие. Насоките са най-много за тогава да можем да се подготвим".

На Световното състезание в Сочи участваха състезатели от 93 страни. "Всяка година се развива от ден на ден и повече нашият спорт и става все по-тежко. Направих и аз пет срещи и мога да кажа, че съм отчаян, тъй като на полуфинала изгубих с 2:2 точки. Очаквах да съм на край, само че и на мен малко шансът ми изигра неприятна смешка. Водих си срещата тактически и мислех, че най-после ще съумея да взема, само че малко не ми доближи. След това най-малко се събрах да си взема срещата за трето място, тъй като постоянно когато загубиш на полуфинал, всичко се обръща и постоянно срещата за трето място става доста по-тежка. Доволен съм, че стигнах до орден. Тая година като изгубих, ще се борим за идната. Откакто влязох при мъжете преди шест години, постоянно съм измежду медалите на Световни шампионати и това ме стимулира да давам от ден на ден и повече от себе си", показа Мартин Иванов - бронзов медалист от шампионата.

Другите ни двамата медалисти от шампионата са Калина Стефанова, която стана международна вицешампионка и Мариян Димитров, спечелил бронзов орден. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР