Всяка година се пенсионират около 4 хил. учители, опитваме се

...
Всяка година се пенсионират около 4 хил. учители, опитваме се
Коментари Харесай

Всяка година се пенсионират около 4 хил. учители

Всяка година се пенсионират към 4 хиляди учители, опитваме се да ги задържим в системата, само че в дълготраен проект това няма да реши казуса. В просветителната система има дефицит на фрагменти, най- сериозен е при учителите по математика и физика. Това разгласи в изявление за bTV министърът на образованието Красимир Вълчев.
Министърът подсети, че е планувано двойно нарастване на заплатите на учителите в границите на четиригодишния мандат на държавното управление. Това е една от ограниченията за привличане на млади фрагменти в системата. В момента междинната учителска заплата е към 900 лева Важен е и престижът на специалността, подсети той.
По думите на Вълчев проблем с учебното заведение към Техническия университет няма, казусът бил в неналичието на диалог с родителите, който се е състоял през вчерашния ден. Казусът е единствено в правните отношения на шефа на учебното заведение, а не в това то да е към ТУ, посочи министърът. Според него сходни проблеми ще се решат с готови промени в Закона за висшето обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР