Всяка година през ноември повече от половин милион гимназисти в

...
Всяка година през ноември повече от половин милион гимназисти в
Коментари Харесай

Зловещ изпит води децата в Южна Корея до самоубийство

Всяка година през ноември повече от половин милион гимназисти в Южна Корея се изправят пред тестването на техния живот - скандалния Suneung, или CSAT, написа профит.бг.

Това е изморителна осемчасова сесия от изпити, по времето на която учениците се тестват по корейски, британски, математика, история и други науки. Това е единственият най-съществен тест, който всеки корейски възпитаник поставя в живота си. От него зависи приемът в университет, както и бъдещите вероятности за работа, приходи, даже местоживеене и благоприятни условия за брак, показва Amusing Planet.

Това е толкоз сериозен изпит, че управляващите се пробват да създадат оптималното, с цел да улеснят деца и родители. В този единствен ден изпитът е приоритет на цялата нация. Заради него чиновниците стартират работа с час по-късно, а учениците получават преимущество на пътя, като постоянно даже са придружавани от полицейски чиновници до изпитните центрове.

Магазините, банките и даже фондовият пазар отварят по-късно. Самолетите остават на земята по време на теста за слушане, тъй че учениците, които се намират наоколо до летища, да не бъдат обезпокоявани от шума. Тълпи от хора, постоянно по-млади съученици, учители и другари, излизат по улиците, като пеят и оферират шоколадови бонбони, пожелавайки шанс на отправилите се на тест. Нервните родители се събират в храмове и църкви, носят фотоси на децата си и се молят за триумф.

Натискът за положително показване на CSAT води до стрес и меланхолия измежду учениците, като самоубийствата не са изключение. „ Повечето възпитаници се показват по-зле на действителния изпит, в сравнение с подготвителните, тъй като са изложени на огромен напън. Дори и учениците, които са се справили добре с практическите проби, се оправят по-зле в деня на огромния тест поради нервите си ”, сподели 19-годишният Лий Йеон-соо.

Тъй като в страната има единствено няколко влиятелни университета, конкуренцията е жестока. „ Шансовете да се доберете до положително висше учебно заведение се равняват на вероятността да ви удари гръмотевица ", майтапи се различен възпитаник.

Има толкоз доста обществен напън за банкет в най-хубавите колежи, че доста студенти се явяват на изпита няколко пъти, което единствено по себе си е причина за позор, защото е причина да бъдат считани за незадоволително интелигентни.

Невъзможността да се показват съгласно личните си упования и тези на родителите постоянно води до опити за самоубийство.

Подготовката за изпита също е ужасяваща. Тя продължава целодневно, даже и през уикенда. Въпреки държавна разпоредба образователните центрове да затварят порти в 22 часа, някои към момента нарушават закона, като преподаватели и възпитаници се потят до 2 часа през нощта.

Учениците са толкоз заети, че нямат живот отвън образованието си, а учебните заведения се трансформират в затвори. Подобно на възрастните, които пък са хванати в клопката на безкрайните часове работа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР