Всяка година около десет на сто от българските зрелостници избират

...
Всяка година около десет на сто от българските зрелостници избират
Коментари Харесай

Образованието в чужбина е житейски урок за цял живот

Всяка година към 10 на 100 от българските зрелостници избират чужбина, с цел да продължат образованието си. От наблюденията на разбираме, че най-честите дестинации са Англия, Германия, Нидерландия и Австрия. И колкото и да ни се желае децата ни да си останат вкъщи, повече от задграничните университети оферират голям брой благоприятни условия, както в просветителните процеси, по този начин и в ангажираността на младежите през свободното им време. Някои от страните имат и схеми за разпределяне на студентски заеми, като дават опцията студентите да учат и да работят по едно и също време.


С какво Европа е по-примамлива от родината ни
Преимуществото на това да продължат висшето си обучение в чужбина е, че прави младежите независими и виновни. Престоят им в непозната страна е житейски урок, който им остава за цялостен живот. И с изключение на особеното обучение и съвършено овладения локален език, те получават едно прекарване, след което са по-зрели, по-мислещи и разчитащи на себе си. И не на последно място, тематиката за качеството на задграничното обучение е доста дискутирана, като най-примамлив е фактът, че студентите получават благоприятни условия за действителна процедура с сферата на образованието си. След като завършат обаче им следва сложният избор дали да останат в чужбина или да се върнат в родината си.
Наблюденията на експертите ще ви накарат да се замислите
„ За 16-те години работа в нашата организация сме се срещали с доста родители, които поддържат децата си в избора им да учат в друга страна. Това решение постоянно е било подплатено с вяра и блян за по-добър метод на живот. През последната година и половина обаче следим много постоянна вълна на завръщащи се приключили в чужбина гимназисти и висшисти назад в България. “, споделя шефът на организация за преводи „ Олтранс “ Надя Рангелова.

Според нея тази наклонност ще остане трайна, тъй като пазарът на труда в България сега предлага действителни благоприятни условия за завръщащите се наши сънародници. Данните сочат, че доста браншове се нуждаят от свежи попълнения и това е положително съображение напусналите родината ни да се завърнат и да допринесат за нейното икономическо стабилизиране.
Поръчка на превод и заверка от всяка точка на света
Чрез приложението OLTRANS към този момент можете да поръчате превод и заверка за своите документи за обучение без значение къде се намирате. Защото сегашното предлага динамичност в решенията и постъпките ни, а времето е най-ценният ни актив. Дали ще изберем да учим в чужбина, или в България, значимото е да сме подготвени самоуверено да създадем своята стъпка към нови хоризонти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР