Всяка година около 15 милиона деца се раждат преждевременно -

...
Всяка година около 15 милиона деца се раждат преждевременно -
Коментари Харесай

Пет световноизвестни личности, родени преждевременно

Всяка година към 15 милиона деца се раждат прибързано - това е всяко десето дете в света. Бебетата, родени преди края на 37 цялостни седмици от бременността, се смятат за недоносени. Както се оказа, има много известни персони, които са родени прибързано.

Сред тях са изключителни политици, учени, артисти и музиканти.

Уинстън Чърчил



Министър-председател на Англия от 1940 до 1945 година и от 1951 до 1955 година, както и публицист, публицист, художник, почетен член на Британската академия и притежател на Нобелова премия за литература, прочут в целия свят със своите вдъхновяващи речи, е роден два месеца по-рано през 1874 година в двореца Бленхайм в Уудсток. Смята се, че това се дължи на рухването на майка му.

Алберт Айнщайн



Изключителният физик и Нобелов лауреат е роден прибързано в Улм, Германия, през 1879 г. Майката на Айнщайн била обезпокоена от обстоятелството, че главата на детето й имала странна форма и прекомерно огромна. Първоначално развиването на бъдещия създател на актуалната теоретична физика е постепенно, само че след деветгодишна възраст бързо потегля нагоре.

Чарлз Дарвин



Основателят на теорията за еволюцията, роден през 1809 година, също е недоносен. Майка му го е родила, когато е била бременна в седмия месец. Това не му попречи да впише името си в международната история.

Стиви Уондър



Легендарният музикант, считан за един от основоположниците на модерния соул и R`n`B, е роден шест седмици прибързано през 1950 година в Сагино, Мичиган, Съединени американски щати. Подрастването на кръвоносните съдове в задната част на очите му докара до отлепване на ретината. Кислородът, който получил в кувьоза, усложнил казуса, вследствие на което бъдещият актьор ослепял. Въпреки това слепотата не му попречи да повлияе на развиването на музиката на 20-ти век и да стане 25-кратен притежател на премията " Грами ".

Майкъл Джей Фокс



Друго недоносено бебе, родено през 1961 година, е известният американски артист Майкъл Джей Фокс, прочут като Марти Макфлай от паметната фентъзи трилогия " Завръщане в бъдещето ". През 1998 година той е диагностициран с заболяването на Паркинсон. През последните години заболяването мощно прогресира.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР