Всяка година очакването на Церемонията се посреща с огромно вълнение,

...
Всяка година очакването на Церемонията се посреща с огромно вълнение,
Коментари Харесай

МОМЧЕТО - ТЕАТЪР БЮРХАН КЕРИМ Е НОМИНИРАН ЗА НАГРАДАТА ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО „СТОЯН КАМАБРЕВ“ 2022

Всяка година упованието на Церемонията се посреща с голямо неспокойствие, изключително от номинираните. За младите гении на България борбата ще бъде повече от оспорвана, поради впечатляващите им качества и безспорни триумфи. Традиционно, журито избира пет номинации от разнообразни области за мечтаната огромна Награда, като всеки един от тях става победител в съответното изкуство. Победител в категория ТЕАТЪР е БЮРХАН КЕРИМ (26 г). Театралният режисьор стартира пътя си първо като артист, в класа на проф. Маргарита Младенова в НАТФИЗ. Участва в разнообразни актьорски уъркшопи, ателиета и креативен работилници за основаване на сюжети и белетристични текстове. Снима във кино лентата " 8 минути и 19 секунди " по Георги Господинов на режисьора Кристина Грозева. Играе на сцените на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, ТР Сфумато, МТ „ Николай Бинев “, НТ „ Иван Вазов “. Интересът му към театъра се ускорява и стартира да учи и постановка в театралните изкуства. Дипломира се със спектакъла „ Илюзията “ от Т. Кушнър и е почетен с премията „ НАТФИЗ: Най-Най “ в категория „ Режисьор в театралните изкуства “. В Румъния написа пиесата „ Името ми бе... “. Дебютира на професионална сцена като режисьор в ТР Сфумато с „ Край на играта “ по текстове от Хулио Кортасар, Хосе де Еспронседа и остарели испански романси. Професионалните ползи на Бюрхан са в региона на театъра, литературата, драматургията и музиката. Предстои излизането на първия му разказ „ Лавандуловото момче “. „ За мен изкуството е велико откритие, което индивидът e разкрил, с цел да изживее повече, в сравнение с може да му дава неговия автентичен живот. Театърът за мен е провокация - по едно и също време сетивна и илюзорна, която те кара да „ прогледнеш “ за света, в който живеем. “ – споделя Бюрхан за пристрастеността си към изкуството. Вижте къс филм за Бюрхан Керим:

Останалите млади създатели номинирани за Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ са балерината Емона Георгиева, образният актьор Александър Лазарков, музикантът Калина Андреева и първата от години насам двойна актьорска номинация за Йоан Попов и Александър Григоров. Вижте всички номинирани за 2022 г:

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените. Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Тогава онлайн, публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). 3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури, ще снимат 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Имената на определените финалисти са Орлин Менкаджиев, Лора Маркова, Антоний Христов. Един от тях ще заслужи статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията, които ще гледат премиерно 5 минутните филми в залата. Един от околните другари на Фондацията - Ники Кънчев, още веднъж ще бъде Водещ на Церемонията, а публиката ще се наслаждения на вълнуващо шоу - кино, музика и незабравими страсти! Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ е включена в Националния културен календар на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична Община. Осъществява се с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, с формалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг, Разсадник НАНОВСКИ и с помощта на КАРИ Резидънс, IDEAcomm, Технополис, MERCI, Prime Development, SSG, Винарска маза Катaржина Естейт, Rois и гостоприемството на Sofia Residence Boutique Hotel. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР