Всяка година на на 3 март Радио Варна отбелязва националния

...
Всяка година на на 3 март Радио Варна отбелязва националния
Коментари Харесай

На 3 март: Отцепват алеи в Морската градина на Варна заради легендарна надпревара около най-старото радио в България

Всяка година на на 3 март Радио Варна отбелязва националния празник със собствен състезателен празник-щафетна лекоатлетическа обиколка. Тази година тя ще се организира за 56-ти път, като от предходната година управлението на Радио Варна възвърне първичния образ на спортната демонстрация.

Освен лека атлетика се организират и щафети по колоездене и плуване. Миналата година се възвърне тази традиция, която беше прекратена за повече от 50 години. Щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна е една от най-масовите спортни прояви в града ни. Тази година в колоездачната обиколка ще се включат момчета младша и старша възраст. Очаква се към 40 състезатели от клубове от Варна, Бургас, Несебър, Равда и други центрове. Надпреварата на процедура ще е колокритериум, като класирането ще е отборно.

За първи път цялата алея пред Радио Варна в посока мостчето в морската градина ще бъде отцепена от чиновници на реда. Това се прави за първи път, като концепцията на уредниците е да  осигурят опция  на участниците да бягат гладко. Моторизиран патрул със специфична светлинна и звукова сигнализация ще предвожда бегачите и колоездачите. Отборите са по 5 души, в няколко възрастови групи / 4-8 клас, 9-12 клас, студенти, служащи и военнослужещи и обособена категория –представители на варненското спортно училище/. Спортен клуб „ Черно море Атлетик “ е съорганизатор на щафетата.

За всички призьори са обезпечени специфични медали, купи и грамоти. Те получават и български трибагреници по отношение на празника 3 март. И тази година ще има плувна щафета. Състезанията ще се проведат на закрития плувен басейн на комплекс „ Приморски “. Клубът на ветераните плувци от Варна прояви интерес към проявата и ще взе участие като съорганизатор. Освен ветерани плувци ще има и дребни състезатели, като тимовете ще са смесени. В плуването също ще бъдат излъчени три тима в крайното нареждане, които ще получат специфични купи  и медали.

Голямата спортна демонстрация ще премине напълно под мотото „ 85 години Радио Варна “. Най-старото радио у нас организира щафетните надпревари и под наслов „ Варна-европейски град на спорта “ през 2019 година Официалното разкриване на щафетната обиколка  е на 3 март в 12.30 ч пред постройката на Радио Варна. Веднага по-късно е стартът на лекоатлетите, а след тях стартира и колоездачна конкуренция. Щафетата по плуване ще започва в 11.00 ч. Радио Варна насочва покана към всички жеалещи да вземат участие в 56-то издание на щафетната лекоатлетическа обиколка.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР