Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди

...
Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди
Коментари Харесай

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в обичайна инициативаза отбелязване на Международния Олимпийски ден.На тази дата преди 126 години в парижката Сорбонасе ражда и официализира концепцията за възобновяване на античните олимпиади в актуалния им вид. Българският олимпийски комитет също отбелязвас редица активностипразника, дружно с Деня на българския олимпиец.

По този мотив през днешния ден в НСА ръководителят на БОК Стефка Костадинова посрещна щафетата и одобри от ръцете на възпитаници и студенти факела със символичния олимпийски огън в столицата. До нея бяха още Любомир Ганев - президент на БФ волейбол, проф. Лозан Митевот НСА, Румен Стоилов - президент на БФ джудо, Пламен Кръстев от Изпълкома на БОК, ЙоргШенк - президент на БФ хокей на трева и други

" Целият свят чества през днешния ден олимпийския ден, с което отдава респект на първооснователите, на тези, които ни завещаха великата концепция на олимпизма с неговите благородни правила и идеали. Това лято МОК насочва специфичен апел за единен и кротичък свят.Бъдете горди с нашите велики първенци, тъй като те популяризират страната ни по цялата планета. Желая на всички български олимпийци здраве и мощ. А на вас - бъдещите спортни звезди, поисквам да постигнете триумфите на огромните български първенци, които са горделивост за нацията, " сподели в късото си одобрение към младежите Костадинова.

" Този ден е по-специален и за най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри. Притежателката на рекордните пет олимпийски медала, два от които златни Мария Гроздева чества рожден ден навръх 23 юни, а тази година отбелязва популярен празник. Миналото лято именитата състезателка по спортна пукотевица стана и първата българка с присъединяване на 7 олимпиади, " сподели още Стефка Костадинова.
 Атанас Фурнаджиев бе определен за президент на БФ Биатлон
Атанас Фурнаджиев бе определен за президент на БФ Биатлон

Днес бе призната и оставката на Екатерина Дафовска
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР