Всяка година на 2 август Русия празнува - Ден на

...
Всяка година на 2 август Русия празнува - Ден на
Коментари Харесай

На 2 август Русия отбелязва "Ден на ВДВ"

Всяка година на 2 август Русия чества - Ден на въздушнодесантните войски (Ден на въздушнодесантните сили), открит с декрет на президента на Руската федерация от 31 май 2006 година

Въздушнодесантните войски (ВДВ) - " крилата пехота ", " сините барети " - без значение какъв брой прилагателни са били присъдени на парашутистите, смята се, че постоянно когато и да е и при всевъзможни условия е наличието на силата, смелостта и надеждността на хората които са служили във Въздушнодесантните войски (ВДВ).

" Никой, с изключение на нас! " е дивизът който се употребява и до през днешния ден. Повече от милион руснаци, които в миналото са носили " сини барети ", както и сега служат във ВДВ, ще отпразнуват своя празник.

Традиционно на този ден в съветските градове се организират възпоменателни и празнични събития, демонстрационни осъществявания на парашутисти, демонстрации на военна техника, срещи с ветерани от ВДВ, благотворителни събития и национални празници.

Историята на Въздушнодесантните войски (ВДВ) датира от 2 август 1930 година - тогава на ученията на Военновъздушни сили на Московския боен окръг покрай Воронеж за първи път бяха спуснати парашутисти от 12 души за осъществяване на тактическа задача. Този опит разреши на военните теоретици да видят вероятността за преимуществото на парашутните единици, техните големи благоприятни условия, свързани с бързото покритие на врага във въздуха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР