Всяка година българите посрещаме първия учебен ден като истински празник

...
Всяка година българите посрещаме първия учебен ден като истински празник
Коментари Харесай

Държавният глава: Българският народ от векове предава преклонението пред знанието като най-скъп завет на децата си

Всяка година българите посрещаме първия образователен ден като същински празник – по този начин е било, по този начин и ще бъде, тъй като жадният за прогрес български народ от епохи предава поклонението пред знанието като най-скъп завет на своите деца. Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото разкриване на образователната година на Националната гимназия за антични езици и просвета /НГДЕК/ „ Константин-Кирил Философ “. Церемонията се състоя в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “, оповестиха от прессекретариата на президента.
 b70w0811_1024x683  b70w0820_1024x682  bx9o9826_569x768  bx9o9829_570x768  bx9o9840_1024x633  bx9o9888_1024x698
Държавният глава акцентира, че НГДЕК има впечатляващи и богати обичаи, възприятие за общественост, а възпитаници и учители градят мостове сред минало и бъдеще. „ Вие имате благородната задача да търсите и да обобщавате мъдростта на предходните генерации и да я предавате на нас, в нашето забързано съвремие “, уточни Румен Радев. На всички възпитаници президентът пожела все по този начин безрезервно в сърцата им да гори пламъкът на познанието. „ Нека в никакъв случай не забравяте, че най-важният урок, е че всички фантазии се реализират с обич, доста труд, с религия и безрезервност “, означи Румен Радев.

Към дванадесетокласниците от НГДЕК, на които им следва да решат какво да учат след завършването си, президентът се обърна с думите: „ Каквото и да изберете, най-важното е да не спирате да отстоявате с думи и каузи територията на духовността, човечността и достолепието. И където и да отиде, каквото и да вършите, да бъде с мисъл за България “. Държавният глава изрече и дълбокото си почитание и признателност към българските учители – „ без тяхната безрезервност и ентусиазъм знанието, светлината и напредъкът на обществото са невъзможни “, акцентира Румен Радев.

Президентът употребява мотива да поздрави и всички първокласници в страната и им пожела „ самоуверено да крачат по необятния път на познанието “.

Първият образователен ден е животворно събитие в нашето съществуване – знак на почитта на българина към образованието, той отразява стремежът на българина към нематериалност, просвета и просвещение, съобщи в приветствието си шефът на НГДЕК Мариела Папазова. Тя съобщи, че гимназията има характерна задача – да възроди и развива класическото обучение на България, което лежи в хилядолетната ни история и просвета. Възпитаниците на НГДЕК са „ определени люде “ – единомислещи в същинската религия, устремени към положителни каузи и нравствено грамотни, означи Мариела Папазова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР