Всяка ера носи със себе си нещо специфично. Днес ще

...
Всяка ера носи със себе си нещо специфично. Днес ще
Коментари Харесай

Най-легендарните рокли от култови филми, останали в историята

Всяка епоха носи със себе си нещо характерно. Днес ще си напомним едни от най-култовите тоалети, носени от звезди във филми, останали във времето.

Те са елегантни, съвременни за съответните десетилетия, стилни и извънредно известни. Превърнали се в част от поп културата и определящи за времената, в което са били носени. Тези рокли са доста повече от скъпи облекла, те са основани, с цел да бъдат неповторими и запомнени.

Започваме с една от най-легендарните рокли. Едва ли има човек, който да не е виждал най-малко веднъж този тоалет.

Става дума за фамозната розова рокля, носена от Мерилин Монро във кино лентата " Джентълмените избират русокоски ". Роклята, с която Монро свети пред камерата, до момента в който пее паметната ария " Диамантите са най-хубавите другари на дамите ".

Виж още:

През годините розовата рокля на Монро се трансформира в именита и визитна картичка за нея и ентусиазъм за десетки дами, които десетилетия след гибелта на актрисата не престават да пресъздават по един или различен метод. 

Редица звезди като Мадона, Кайли Миноуг, а преди време и риалити звездата Кайли Дженър, са се превъплъщавали в Мерилин, обличайки копие на известната розова рокля.

Рита Хейлърт е друга актриса от златните години на Холивуд.

Нейната рокля от кино лентата " Гилда " се трансформира в шлагер за годините си. Тоалетът за първи път се появява на екран през далечната 1946 година Ролята трансформира Рита в международна звезда, а роклята в сексимвол.

Макар тя постоянно да е имала проблем с тази роля, тъй като с изключение на в звезда, тя стартира да бъде възприемана точно и като изкусителка – нещо, което тя не е харесвала доста.

Виж още:

Одри Хепбърн и неповторимата черна рокля от " Закуска в Тифани ".

Какъв филм, каква актриса, какъв нюх за мода и грациозност. Ценителите на киното би трябвало наложително да изгледат тази класика, а феновете на модата ще бъдат запленени от всички тоалети на Одри. Черната рокля, с която се открива първата сцена, остава като най-емблематичната за Одри. 


Златният костюм на Елизабет Тейлър в " Клеопатра ". Един необикновен шедьовър освен за времето си, само че и през днешния ден. Филмът е имал голям за годините си бюджет, студиото съвсем банкрутирало, само че пък и от днешна позиция " Клеопатра " не отстъпва по нищо на някои съвременни филми.

Всички тоалети и аксесоари, с които Елизабет се появява във кино лентата остават именити, само че златните одежди са в центъра на вниманието.

Те разказват най-точно визията за властна, богата и извънредно съблазнителна жена, която на всичкото от горната страна, е и кралица на Египет – Клеопатра.

Виж още:

Говорейки за паметни тоалети, няма по какъв начин да пропуснем и няколко рокли, станали известни в последните няколко години.

Джулия Робъртс и нейната алена секси рокля в " Хубава жена ".

Не просто съблазън, а класа и грациозност излъчва този тоалет. Един от най-бляскавите моменти в историята на актуалното кино, що се отнася до мода.

Няма по какъв начин да пропуснем и Уитни Хюстън в " Бодигард " с невероятната, само че семпла черна рокля.

Не толкоз роклята обаче, колкото златното бижу на главата на Уитни, което имитира коса, се трансформира в още един хубав кино и фешън миг.

Виж още:

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР