Всяка една гениална идея, попаднала в неподходящи ръце, може да

...
Всяка една гениална идея, попаднала в неподходящи ръце, може да
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Всяка една гениална идея, попаднала в неподходящи ръце, може да бъде превърната в гениална глупост

Всяка една гениална концепция, попаднала в несъответствуващи ръце, може да бъде превърната в гениална нелепост. Общо взето, натам сме се насочили с измененията в Конституцията ". Това съобщи секретарят по сигурност и защита на президента Димитър Стоянов.

Стоянов разяснява и рецензиите на съперниците на президента Радев, че в предишното се е обявявал пред българи в чужбина за признание на двойното поданство за висши постове в страната.

" От казаното от президента през 2019 година има няколко основни момента. Първото, което споделя президентът – да отворим дебата за двойното поданство и опцията за такива българи, родени в България, и получили в следствие вторично поданство, да станат надлежно депутати, министър председател, та дори и президент на Република България ", посочи Стоянов пред Нова.

По думите му казаното от президента е значително друго от новите промени в Конституцията. " Опасявам се, че с отварянето на Конституцията по тематика двойно поданство с изключение на депутати, идващия път би трябвало да си изберем и преводачи дружно с тях ". Стоянов сподели още, че единственото ограничаване в този момент ще бъде даден човек с двойно поданство да има уседналост 18 месеца.

Другото, което Стоянов посочи като мотив е, че през 2019 година средата за сигурност е била радикално друга от тази сега. Той цитира и позиции на конституционалисти, които в общественото пространство са се оповестили срещу измененията в главния закон.

" Президентът през 2019 година издигна тъкмо тази теза – двойното поданство да бъде в страни, които са с одобрени демокрации – Съединени американски щати, Канада, Европейски Съюз, Швейцария, само че по този начин записано в Конституцията – няма безусловно никакво ограничаване ", съобщи Стоянов.

Той подлага на критика и измененията, свързани със служебните държавни управления. " С ограничаването за избор съответни лица от един лист. Защо е позволен ръководителят на Народно събрание, а не са позволени заместник-председателите? Отговорът е доста явен и елементарен – с цел да не може в един миг част от опозицията да влезе в ръководството на страната през служебно държавно управление. Целта на ръководещите е да се капсулират и да ръководят дълго-дълго време ", съобщи Стоянов.

За рецензиите, че контракта с турската компания Боташ е неблагоприятен, Стоянов отговори: " Договорът с Боташ върна България на енергийната карта като значителен състезател. Договорът с " Боташ " е доста значим и беше подписан в сложен за България миг ". Клаузата " Take or Pay " (Вземи или плати) е наложителна във всички газови контракти ", съобщи Стоянов.

Той оцени като позитивна смяната с намаляването на мандата на основния прокурор и ограничението на пълномощията му. Стоянов дефинира премахването на Паметника на Съветската войска като акт, който е в несъгласие на всеки един закон. " Има две разпоредби на съда, които споделят, че няма административен акт за тези дейности ", съобщи Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР