Всяка една домакиня ще потвърди, че ястията, които приготвя с

...
Всяка една домакиня ще потвърди, че ястията, които приготвя с
Коментари Харесай

С този ТРИК веднага ще разберете дали месото е прясно или е било замразено

Всяка една стопанка ще удостовери, че ястията, които подготвя с прясно месо, доста се отличават от тези, които са с размразено такова. Въпреки, че рецептата е една и съща, то усетът им е друг.

Няма какво да се лъжем. Прясното месо си е най-вкусно и това е реалност. За страдание обаче има не малко магазини, в които се смесват както охладено, по този начин и размразено месо. Това си е честа процедура и оказва помощ на търговците да се освободят от застоялите артикули в магазина, на които скоро може и да изтече срокът на валидност.

Ние обаче имаме за цел да ви предпазим от сходни измами и по тази причина ще споделим с вас информация, отнасяща се за това по какъв начин да различавате замразеното месо от прясното. Сигурни сме, че препоръките ни ще са ви в действителност от изгода и в никакъв случай повече няма да вършиме неправилни вложения.

Ето по какъв начин да разберем дали месото е прясно или размразено:

• Обърнете внимание на периода на валидност

Ако в действителност сте поапднали на прясно месо на витрината, срокът му на валидност не ще бъде повече от 2 дни. Това е доста значимо да не се пропуща в бързината.

• Обърнете внимание къде тъкмо е подложен етикетът
 Няколко изпитани метода да разрознаете некачественото МЕСО още от магазина Няколко изпитани метода да разрознаете некачественото МЕСО още от магазина
Когато сме на пазар не постоянно в бързината обръщаме нужното внимание на продуктите, които слагаме в кошницата. Пренебрегваме стикерите...

В случай, че срокът на валидност е наред, обърнете внимание на самия етикет и това къде е подложен той. Ако опаковката е вакуумна, етикетът ще е отвътре. Ако етикетът е от външната страна и се е намокрил, това значи, че продуктът е минал през развой на топене.

• Вижте самото месо

Когато едно месо бива размразено, тогава мазнините получават леко червеникав нюанс. Същото това се отнася и за сухожилията. Текстурата им е по-ронлива, а цветът – повече към алено.

Разбира се, даже един артикул да е бил замразен и по-късно размразен, това не значи, че ще навреди на здравето ви. Той ще е по-малко апетитен и потребен, само че изрично няма да се трансформира в отрова за организма ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР