Всяка двойка може да отиде на сексуална терапия и в

...
Всяка двойка може да отиде на сексуална терапия и в
Коментари Харесай

Ето кой се нуждае от сексуална терапия

Всяка двойка може да отиде на полова терапия и в това няма нищо необичайно. Сексуалната терапия обаче е извънредно подобаващ способ за разрешаване на проблеми, свързани със половите взаимоотношения сред двама души.
Сексуалната терапия е профилирана област от психотерапията, която обгръща половите проблеми – както на обособения човек, по този начин и на двойката. Това е лечебно лекуване, по време на което се „ правят оценка “ проблемите, търси се тяхната причина, както и се основава повсеместен проект за смяна. Сексуалните терапевти оказват помощ на хората да се оправят със своите прекарвания, терзания и страсти, свързани с проблемите освен в спалнята, само че и отвън нейната територия.
Всеки може да посещава полова терапия – тя не е „ непокътната “ само за двойки. Много хора се обръщат към този вид терапия, с цел да излекуват своите проблеми, свързани със секса, преди да влязат в нови връзки.

Как работи половата терапия?
Различните полови терапевти могат да имат общи подходи, само че разнообразни фокусни области, върху които са профилирани. Общото е, че като всяка друга терапия, тя основава подкрепяща и безвредна среда на индивида или двойката. За всеки случай се основава самостоятелен проект за лекуване. Задължително е половият терапевт да попита за половото минало на индивида, с цел да добие визия по какъв начин е завършено съответното отношение към секса. Сесиите могат да бъдат и просветителни, представяйки полови техники, благодарение на които хората да изпитат по-голямо наслаждение.

Кога човек взема решение да отиде на полова терапия?
След невярност
При полова контузия
След скорошно раждане
При проблеми с менопаузата
При еректилна дисфункция
При болежка по време на секс
При мъчно или невероятно постигане до оргазъм
За възстановяване на половата и прочувствена връзка
При полова тревога
При всевъзможен проблем, обвързван със секса

Какво да очаквате по време на сесия?
Сесията ще зависи както от самия терапевт, по този начин и от казуса, който се пробвате да разрешите. Едно сигурно е ясно – очаквайте открити диалози – сходно на това, което бихте създали по време на различен вид сесия. Терапевтът ще проучва казуса и ще даде някои благоприятни условия и подходи за лекуване. Например, в случай че сред двама души има несъответстващо либидо, терапевтът може да предложи напълно изключване на секса за известно време. Целта е да се възвърне интимността на двойката от основи.

Ползи от половата терапия
Работата със полов терапевт може да усъвършенства вашия живот, взаимоотношения, увереността в тялото ви, половото задоволство и още:
Подобряване и „ подмладяване “ на връзката/брака
По-добър избор на идващ сътрудник и връзка
Възстановяване на половото наслаждение след контузия
Промяна в метода на възприема на тялото
Възстановяване на половия живот на двойките
Решения при несъответстващи стремежи
Преодоляване на невярност
Преодоляване на разнообразни типове полова дисфункция (еректилна дисфункция, преждевременна еякулация, забавена еякулация и аноргазмия)
Помощ за двойки с проблем при половата връзка
Помощ при двойки, които желаят да отворят връзката си
Подкрепа за родителите, които желаят да приказват с децата си за сексуалността
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР