Всяка домакиня знае как да подреди храната в хладилника си

...
Всяка домакиня знае как да подреди храната в хладилника си
Коментари Харесай

Защо НИКОГА да не държите яйцата на вратата на хладилника

Всяка стопанка знае по какъв начин да подреди храната в хладилника си и даже не допуска, че позволява една голяма неточност.
Обикновено яйцата се поставят в избраното за задачата поделение на вратата. Но става известно, че то не е най-подходящото място, защото е изложено на температурни промени поради непрекъснатото отваряне на хладилника. И в следствие срокът на валидност на яйцата доста понижава.
Но това не е най-лошото. Някои недобросъвестни производители икономисват от имунизацията на пилетата и с това се усилва риска от салмонелоза. Бактериите на това рисково заболяване се заселват върху яйцата.
 Пухкави палачинки без яйца Пухкави палачинки без яйца
Едва ли има човек, който не обича палачинки. Но с изключение на по класическата рецепта, можем да ги приготвим и по различен метод. Предлагаме вариан...
Ако ги съхраняваме на вратата на хладилника, патогените не умират, само че и не се развъждат.
Само предварителното измиване на яйцата с топла вода и сапун, подсигурява цялостното обезвреждане на бактериите.
Английски учени са стигнали до извода, че когато хладилникът се отвори за няколко минути, температурата в рафтовете на вратата се трансформира. Това може да предизвика „ съживяването “ на бактериите на салмонелоза и тяхното навлизане през черупката на яйцето.
Според специалисти най-хубавият вид е яйцата да се съхраняват в опаковката от магазина или в обособена кутия, като се слагат на междинния рафт в хладилника. Но най-важното е да ги държите надалеч от други артикули, изключително от тези с непрекъсната миризма. Порестата им черупка елементарно всмуква миризми и това води до утежняване на техните качества.
 Колко минути се вари рохкото и твърдото яйце? Колко минути се вари рохкото и твърдото яйце?
Яйцата са един от най-полезните артикули, които е хубаво да включим в менюто си. Те съдържат съвършената композиция от протеини, витами...

Европейски учени стигнаха до извода, че яйцата може да бъдат съхранявани отвън хладилника за период от 25 дни, в случай че са немити, а в случай че са измити - единствено за 12 дни. Но в първия случай температурата в помещението не би трябвало да надвишава 20 градуса, а относителната мокрота би трябвало да бъде 70-85 %. В магазините температурата е малко под 20 градуса.
Британският доктор Стюарт Феримонд написа в книгата си " Науката за готвенето ", че съхранението на яйца във вратата на хладилника води до влошени вкусови качества на омлета. Той напомня, че преди готвене този артикул би трябвало да престои на стайна температура в продължение на минимум 30 минути.
И за край един трик с помощта, на който ще установите дали яйцето е годно за консумация. Поставете го в съд с вода. Ако бързо потъне на дъното, значи е прясно. Но в случай че остане в същото състояние, срокът му на валидност изтича. В случай, че яйцето се задържи на повърхността на водата, не го консумирайте, тъй като е развалено.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР