Всяка домакиня има нужда да приготви нещо вкусно, но бързо

...
Всяка домакиня има нужда да приготви нещо вкусно, но бързо
Коментари Харесай

Сиренки "Мързеливки" - любима закуска на малки и големи

Всяка стопанка има потребност да подготви нещо вкусно, само че бързо за своето семейство. Направете тези сиренки, които са наречени “Мързеливки” от тяхната създателка.

Както сама споделя с читателите, госпожа Елена Иванова, рецептата се родила инцидентно, само че е изключително сполучлива, заради това я споделя с останалите домакини.

Продукти за бързите сиренки:

1 кофичка с кисело мляко (пълномаслено);

1 ч.л.
с дребен връх сода бикарбонат;
250 до 300 гр. сирене;

брашно, колкото поеме;

1/4 пакетче краве масло (маргарин, олио или зехтин);

Приготвяне:

Включете фурната да се загрява. Сложете натрошеното сирене в съд. Разбъркайте с вилица киселото мляко и го изсипете в съда. Добавете содата. Започнете да слагате брашно, до момента в който се получи тесто.

Можете да оставите тестото по-меко, само че можете да го извършите по-твърдо. Сложете хартия за печене в тавичката. Ако нямате хартия, намажете добре с лой. Пригответе вкусни сиренки

Започва оформянето на вашите сиренки.

1. Ако сте получили тесто като за питка, което сте замесили, с ръце оформете сиренките като дребни топки, които нареждате на разстояние една от друга. Топките не е наложително да бъдат с идентична величина и вярна форма.

С пръст направете дупка в средата, с цел да сложите малко олио или масло.

2. Ако сте получили по-рядко тесто, както поучават от lubopitko-bg.com, оформете вашите сиренки благодарение на лъжица. Не се тормозете, в случай че не можете да извършите дупка в средата. Сложете по няколко капки олио върху тях, тъй като мазно им понася.

Печете до златисто.

Вадите и подреждате в подобаващ съд. Ако сте изпекли вашите сиренки без хартия за печене, би трябвало бързо да отлепите от тавата с нож, до момента в който са към момента топли.

Забележка:

Това е главната рецепта за сиренки. Вие бихте могли да сложите подправки в тестото като черен пипер, чубрица, сминдух, кимион, ким и други, каквито харесвате.

Можете да прибавите колбас, шунка, кашкавал.

Ако ви харесва, можете да наръсите вашите сиренки с малко настърган кашкавал преди да ги извадите от фурната.

Може да ги поръсите с пудра захар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР