Всяка бременна знае, че има някои храни и дейности, които

...
Всяка бременна знае, че има някои храни и дейности, които
Коментари Харесай

8 от най-често срещаните митове за бременността

Всяка бременна знае, че има някои храни и действия, които са противопоказни през месеците на бременността, само че има и такива, които са чисто и просто легенди и лекарите поучават да не им имаме вяра. Ето кои са те:

1. Рачешки рулца и суши

Тук липсва единомислещо мнение и всичко опира до състава на рулцата, който най-често е в действителност риба. Ако в тях или в сушито няма сурова риба, яжте умерено.

2. Строга диета

Умереният банкет на мазно и сладко и избягването на бързата или нездравословна храна важи за всеки човек, без значение от възрастта и ситуацията. За това няма логичност да се изключват избрани плодове или други потребни натурални артикули, в случай че нямате алергия към тях. Майката и плодът имат потребност от целия набор витамини и разнородни вкусови чувства.

3. Ръце нагоре

Заблуда е, че това предизвиква усложнение на пъпната шнур. Няма никаква връзка сред придвижванията на бременната и пъпната шнур.

4. Страшни неща

Суеверие е, че заради такива неща бебето ще се роди нервно и грозно. Ако обичате да гледаш трилъри, за какво да се лишавате от тях? Няма връзка сред външността, характера и други особености на детето и това, което сте гледали през бременността.

5. Плуване в открити водоеми (река, море, езеро)

Стига водата да е чиста и в позволена за къпане зона, няма от какво да се страхувате. Разбира се, в случай че терминът наближава, в последния триместър е по-добре да се откажете от плуването.

6. Спане по стомах

Ако по този начин ви е по-удобно, няма проблем, само че с огромния стомах надали ще ви е удобно.

7. Вземане на вана

Спокойно може да вземате вана, стига да не е по-продължителна от 10-15 минути и температурата на водата да е към 37-38℃.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР