Всяка безопасна зона по границата на Турция със Сирия трябва

...
Всяка безопасна зона по границата на Турция със Сирия трябва
Коментари Харесай

Буферните зони в Сирия под контрола на Турция

Всяка безвредна зона по границата на Турция със Сирия би трябвало да бъде под контрола на Турция, съобщи президентът Тайип Ердоган в изявление за малкия екран " Си Ен Ен Тюрк ".

Той приказва откакто върховен представител на американската администрация съобщи в петък, че Вашингтон ще остави към 400 американски бойци в Сирия, което е поврат от президента Доналд Тръмп, който може да проправи пътя за съдружниците на Съединени американски щати да запазят войски там.

- Ако по нашата граница има безвредна зона, тя би трябвало да бъде под наш надзор. Защото това е моята граница - сподели Ердоган.

Тръмп разпореди изтеглянето на всички 2 000 американски войски от Сирия през декември, откакто съобщи, че са победили Ислямска страна, решение, подложено на критика от съдружници и американски депутати.

Той бе уверен в четвъртък, че към 200 американски бойци би трябвало да се причислят към това, което се чака да бъде общ ангажимент от към 800 до 1500 бойци от европейски съдружници да основат безвредна зона в североизточна Сирия, съобщи чиновник на американска администрация.

Анкара се отнася към кюрдската милиция YPG, която управлява този район и е основен съдружник на Съединени американски щати против ислямската страна, като терористична група. Турция неведнъж е заплашвала да се намеси военно против YPG на изток от река Ефрат, където е планувана безвредната зона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР