Всяка бърза, необмислена промяна в метода за гласуване е погрешна

...
Всяка бърза, необмислена промяна в метода за гласуване е погрешна
Коментари Харесай

Изборен експерт: Всяка необмислена промяна в метода на гласуване е погрешна стъпка

„ Всяка бърза, недомислена смяна в метода за гласоподаване е неправилна стъпка. Не знам дали е напред, настрана или обратно, само че е неправилна стъпка това, че толкоз бързо и толкоз постоянно сменяме методите за гласоподаване. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria специалистът по изборни процеси Даниел Стефанов, броени минути откакто Народното събрание гласоподава за връщането на хартиените бюлетини.

„ Със сигурност е бърза и недомислена, тъй като зад нея не стои някакъв сериозен разбор какви проблеми имаме до момента. Между другото, би трябвало да кажем, че и въвеждането на съвсем 100% машинно гласоподаване беше въведено по същия метод. Това е остаряло наше заболяване “, счита Стефанов.

 
Другият доста сериозен проблем, който прозира зад това какво се случва, е че в действителност ние политизираме до прекаленост методите за гласоподаване, което е най-големия ни проблем. Не може да превърнеш това по какъв начин гласоподават хората в политически девиз. В момента част от политическите партии са заели крайната позиция за гласоподаване с машини, другите – за гласоподаване с бюлетина. Зад тези позиции има доста малко експертно мнение – множеството са политически отзиви.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР