Всяка атака на Иран срещу каквато и да било американска

...
Всяка атака на Иран срещу каквато и да било американска
Коментари Харесай

Смразяващи Новини От Сащ! Започва Война, Каквато Историята Не Помни!

Всяка офанзива на Иран против каквато и да било американска цел ще бъде посрещната с голяма и съкрушителна мощ. В някои аспекти " съкрушителна " ще значи изтриване ", написа Тръмп в Туитър.

" За жал, единственото, от което те схващат, е мощ и мощност ", добави президентът на Съединени американски щати.

Прекрасният ирански народ страда без да има виновност. Неговите ръководители харчат всичките си пари за гнет и малко за всичко друго. Съединени американски щати не са не запомнили иранските бомби, умъртвили 2000 американци и ранили доста други..., написа Тръмп в различен туит.

Изявлението на Тръмп е в отговор на изявление по-рано през днешния ден на иранския президент Хасан Рохани, че новите наказания на Съединени американски щати са възмутителни и идиотски.

Новите американски наказания, оповестени на 24 май, засягат висши ирански ръководители, сред които висшия водач аятолах Хаменей.

Това решение значи " сигурен неуспех " за напъните на Белия дом, сподели Рохани в предавано онлайн телевизионно послание, представен от АП.

Рохани разкритикува Съединени американски щати и по тази причина, че имат намерение по-късно тази седмица да включат в новите наказания и иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

" Призовавате да се водят договаряния и в това време санкционирате външния министър. Очевидно е, че лъжете ", сподели Рохани, представен от Франс прес.

" Действията на американците нарушават правата на индивида и оказват напън на целия народ на Иран. Усещаме, че в Белия дом и ръководещите кръгове на Съединени американски щати царят отчаяние и ужас. Те мислеха, че нашата страна ще се срине до два-три месеца, само че видяха, че от това единствено станахме по-силни ", съобщи иранският президент, представен от ТАСС.

Остра реакция против глобите от Москва

Русия осъди през днешния ден като " безразсъдни " и " дестабилизиращи " новите наказания на Съединени американски щати против Иран и упрекна Вашингтон, че се пробва да " прекъсне " пътищата за договаряния по иранската нуклеарна стратегия.

" Американските управляващи би трябвало да се запитат накъде води тяхната безразсъдна политика по отношение на Иран. Тя включва освен дестабилизирането на Близкия и Средния изток, само че подкопава също цялата система за интернационална сигурност ", уточни в изказване съветското министерство на външните работи, представено от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Според Москва, новите американски наказания съставляват " нова илюстрация на непрекъснатите опити на Съединени американски щати да постановат волята си на суверенни страни ".

" Създава се ясно усещане, че Вашингтон се пробва да унищожи мостовете, обратно на личните му уверения, че желае разговор с Иран ", се споделя в съветското изказване и се показва, че съветската страна показва " цялостна взаимност с иранския народ и държавно управление ".

" Въобразявайки си, че е стопанин на ориста на света и провеждайки все по-агресивна политика, Вашингтон бърза да " накаже " тези, които нямат желание да се подчинят на американския диктат ", се прибавя в изказването.

Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев сподели по-рано през днешния ден, че американският дрон, свален от Иран предходната седмица, е бил в иранско въздушно пространство, а не в интернационално, както твърди Вашингтон.

Такава е и формалната позиция на Техеран, че безпилотният аероплан е свален над ирански териториални води, до момента в който представители на Вашингтон споделиха, че това е станало над интернационалните води.

Междувременно ирански риболовци са разкрили фрагменти от сваления от Ислямската република предходната седмица (на 20 май) американски дрон. Това съобщи през днешния ден в Туитър иранският дипломат във Англия Хамид Баейдинеджад, представен от Ройтерс.

Той разгласява известието си в обществената мрежа дружно със фотография на мъж, който стои до рибарска лодка и до нещо, което наподобява като парче метал с лого на военновъздушните сили на Съединени американски щати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР