ВСУ не може да се подценява. Подценяването на украинския противник

...
ВСУ не може да се подценява. Подценяването на украинския противник
Коментари Харесай

Пет задачи на генерал Залужни: Какво иска да постигне Киев

ВСУ не може да се подценява. Подценяването на украинския съперник към този момент няколко пъти докара до съществени загуби - съветското командване няма да ги повтори. Ето за какво Министерството на защитата на Руската федерация почтено призна, че Въоръжените сили на Украйна са изпратили обилни запаси в посока Бахмут-Соледар: повече от 1 000 военнослужещи и до 40 танка.

Вярно, това е по цялата линия на прикосновение, която се простира на съвсем 100 км. Настъпателните дейности са били лимитирани до разузнаване в багра, макар че подразделенията на въоръжените сили на Украйна са направили 26 офанзиви, пресметна Министерството на защитата.

Не беше позволен нито един пробив на съветската защита. Противно на уверенията на командващия Сухопътните войски на Украйна военачалник Александър Сирски, че въоръжените сили на Украйна сякаш са пробили съветската защита тук-там с 2 км.

Подобни опити за всяване на суматоха ще продължат и в бъдеще – точно по тази причина Киев подвига залозите към въображаемото си „ контранастъпление “.

Активизирането на въоръжените сили на Украйна в избрани региони удостовери и командирът на специфичните елементи „ Ахмат “, заместник-командирът на 2-ри армейски корпус Апти Алаудинов.

Според генерал-майор Алаудинов даже в най-напрегнатия сектор – от Соледар до Кременная – работят единствено няколко диверсионно-разузнавателни групи от Въоръжените сили на Украйна.

- " Врагът не разполага с такива запаси, които да трансформират изхода в своя изгода. Нападателите би трябвало да имат преимущество 3 към 1. Реално ние имаме преимущество във всички браншове на линията на прикосновение “, написа Алаудинов в своя канал.

Евгений Пригожин в своето нощно видеообръщение описа в детайли, че за „ контранастъплението “ командването на Въоръжените сили на Украйна може да обмисли няколко посоки. Най-северно - от територията на Украйна към Брянска, Белгородска и Курска области.

По-нататък, на юг: Сватово-Кременско, Бахмутско (Артьомовское), Донецко-Горловско и Запорожско.

Пригождин назовава канала Северски Донец-Донбас значима отбранителна линия, от която би било допустимо да се обезпечи методично нахлуване към Часов Яр, Константиновка и Дружковка.

Също по този начин е належащо да се изравни линията на прикосновение от Сакко и Ванцети и Николаевка на юг (селата в региона на Бахмут наоколо до пътя за Северск бяха освободени още при започване на февруари) до Червьона Диброва на север (село в региона на Северодонецк, ЛНР, граничещо със Серебрянските гори).

Именно това би разрешило изцяло да се отбрани цялата Северодонецко-Лисичанска агломерация от опасността от украинско „ контранастъпление “. Това беше първичната задача на „ бахмутската месомелачка “, както нагледно се изрази Пригожин.

Пригожин счита, че в Бахмутското направление Въоръжените сили на Украйна ще съсредоточат удари в три посоки. Първият е от запад от Бахмут, по пътя към Часов Яр, вторият е на север от Бахмут, до язовир Берховски и самата Берховка, третият е на северозапад, по пътя Бахмут-Славянск.

Въоръжените сили на Украйна могат да нанесат удари и от страната на Ивановско (6 км западно от Бахмут), Клещеевка (6 км югозападно от Бахмут) и Раздоловка (16 км северно от Бахмут, по автомагистралата Бахмут-Славянск).

По този метод врагът ще се опита да деблокира сухопътните линии за доставяне, счита Евгений Пригожин, и да превземе тактически значими височини. Такива, да вземем за пример, са покрайнините на язовир Берховски.

„ Язовирът Берховски не е просто място на картата, това е основна височина “, споделя Пригожин.

Мауро Мантовани: даже Пентагонът не е сигурен за украинската „ контранастъпление “

Западните специалисти са уверени, че украинското „ контранастъпление “ (ако въобще се проведе) ще бъде авансово обречено.

В това е сигурен Мауро Мантовани, началник на отдела за стратегически проучвания на Военната академия на Федералния софтуерен институт в Цюрих. В изявление за швейцарското радио SRF той сподели, че въоръжените сили на Украйна ще се решат на „ контранастъпление “ напълно не от оперативно-тактически съображения, а под политически напън от страна на Запада.

Пригожин счита Запорожието за едно от най-вероятните посоки за удар. Монтовани е убеден, че въоръжените сили на Украйна просто нямат сили за десантна интервенция на Днепър.

- " Имаше няколко десанта на украински войски на източния бряг на Днепър. Но това беше по-скоро разузнаване с пердах. А украинците към момента не са се пробвали да основат непрекъснато предмостие ", споделя швейцарският специалист.

Като цяло въоръжените сили на Украйна не са подготвени за „ контранастъпление “, уверен е Мантовани. Изтичането на разследваща информация от Пентагона сподели на Москва цялостното координиране на местоположението на украинските елементи и техните оръжия.

В същото време въоръжените сили на Украйна към момента имат сериозен дефицит на системи за противовъздушна защита, без които е невероятно да се провеждат дейности на разширени фронтове, споделя Монтовани. Освен това Русия има цялостно предимство в артилерийската мощност, високоточните оръжия и средствата за различаване на цели.

„ Дори Пентагонът дава дребен късмет на „ контранастъплението “, защото се допуска, че съветското въздушно предимство на юг единствено ще се усили “, показва специалистът.

Той е убеден, че въоръжените сили на Украйна ще се лимитират до диверсионна активност. Въпреки че този жанр активност не носи осезаеми военни резултати.

Саботажът е необходим с единствената цел „ да се покаже на Запада, че волята за битка към момента съществува “.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР