Встъпвайки в мандата си като служебен кабинет, и по-конкретно аз

...
Встъпвайки в мандата си като служебен кабинет, и по-конкретно аз
Коментари Харесай

Демерджиев за проверката на ремонтите на Хемус и Тракия: Вложените материали изглеждат с много лошо качество

" Встъпвайки в мандата си като длъжностен кабинет, и по-конкретно аз като вътрешен министър, дадох обещание да дам изясненост до каква степен са стигнали следствията във връзка с Автомагистрала „ Хемус ” и Автомагистрала " Тракия ". Това съобщи на конференция вътрешният министър Иван Демерджиев, до който бе и районният министър проектант Иван Шишков, оповестява " Нова телевизия ". 

" В хода на инспекция на работата по това до каква степен са стигнали следствията се натъкнахме на два казуса. Единият е какво е вложено във към този момент построените пътища и на какво се дължи тяхното неприятно положение, а точно на неприятно осъществени строителни работи или има други справедливи аргументи. Другото събитие, което проверихме е дали има поправки, които по естеството си са съществени такива, а в действителност са правени по различен ред като настоящи поправки ". Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. 

По думите му са взети проби от настилката и вложените в нея материали. „ Изследвахме състава на вложеното при  изграждането при автомагистралите. Взетите проби, по този начин наречените „ ядки ” от избрани сектори, бяха предадени на Института за пътища и мостове към АПИ за проучване. От пробите незабавно се вижда, че заявените работи са доста по-малко количество, по отношение на заложените по планове. Вложените материали наподобяват и с доста неприятно качество ”, акцентира вътрешният министър ”.

„ Дебелината на пътното платно е доста по-малка. Част от материалите очевидно се разминават. запазили сме част от пробите, с цел да може, при потребност, да бъдат изследвани от самостоятелна лаборатория, в случай че е належащо о отвън границите на България ”, безапелационен е министър Демерджиев.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР