Встъпването на Турция в ЕС е една от най-важните външнополитически

...
Встъпването на Турция в ЕС е една от най-важните външнополитически
Коментари Харесай

Чавушоглу: Присъединяването ни към ЕС е една от най-важните задачи на Анкара

Встъпването на Турция в Европейски Съюз е една от най-важните външнополитически задания на Анкара. Това съобщи през днешния ден на конференция във Вилнюс турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от ТАСС.

Няма никакви подозрения, че нашата страна и отсега нататък ще остане член на НАТО и ще се стреми към участие в Европейски Съюз, означи Чавушоглу.

Искаме Турция да получи от Европейски Съюз това, което заслужава, сподели той, като добави, че " Турция чака явен сигнал от Европейски Съюз по въпроса за участието в Европейски Съюз ", предава Българска телеграфна агенция.

В края на юни Турция упрекна Европейския съюз в незаслужено отношение поради изказване на Съвета на Европейски Съюз, съгласно който водените с Турция договаряния за присъединение " на процедура са в мъртва точка, а Анкара от ден на ден се отдалечава от съюза ", напомня ТАСС.

Чавушоглу се срещна през днешния ден във Вилнюс с президента на Литва Далия Грибаускайте и с външния министър Линас Антанас Линкевичус, осведоми Асошиейтед прес.

Грибаускайте съобщи след диалозите с турския външен министър, че Европейски Съюз не може да обърне тил на Турция, като добави, че е належащо да се търсят решения за оказване на помощ на Турция, с цел да бъде комплициран завършек на терористичните закани и да бъде понижена миграцията в Европа.

Турция има потребност от Европа и Европа има потребност от Турция в сферите на търговията, сигурността, въпросите, свързани с миграцията, и други области, означи тя.

Линкевичус на собствен ред сподели, че " Турция постоянно ще бъде откровен сътрудник в разговора с Литва ", като добави, че " не е обикновено да не се приказва непосредствено, даже в случай че има проблематични въпроси ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР