встъпи в длъжност като президент на Финландия, съобщава Ройтерс. Той е

...
встъпи в длъжност като президент на Финландия, съобщава Ройтерс.
Той е
Коментари Харесай

Александър Стуб встъпи в длъжност като президент на Финландия

встъпи в служба като президент на Финландия, оповестява " Ройтерс ".

Той е първият държавен глава на скандинавската страна от началото на новата епоха след в отговор на нахлуването на съветските сили в Украйна.

По време на акцията си за изборите на 11 февруари Стуб съобщи, че не вижда ограничавания за присъединяване на Финландия в НАТО и е подготвен да разреши нуклеарните оръжия да бъдат превозени през страната - въпреки и да не се съхраняват там - откакто Хелзинки изостави поддържаната от десетилетия военна необвързаност.

" Изправени сме пред нова епоха. В резултат на военното ни доближаване и участието ни в НАТО направихме последната стъпка към западната общественост на полезностите, към която нашата република принадлежи духовно през цялата си самостоятелност ", съобщи Стуб в обръщението си към Народното събрание по време на всъпването си в служба.
 Стуб печели президенстките избори във Финландия
Стуб печели президенстките избори във Финландия

Съперникът му, някогашният външен министър Пекка Хаависто към този момент призна провалянето, като поздрави спечелилия

Стуб уточни демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида като главните полезности, на които ще се основава външната политика на Финландия под негово управление.

Той наследява на поста напускащия президент Саули Нийнистьо, който се отдръпва след два шестгодишни мандата, в които си завоюва прозвището " шепнещият на Путин " поради предходните си близки връзки с съветския водач.

" Дипломацията продължава да бъде и самостоятелен спорт, който изисква специфичност. Така и най-малките ще бъдат чути ", уточни Нийнистьо в прощалната си тирада пред Народното събрание.

Като образец за такава дипломация Нийнистьо уточни съдействието на Финландия с Китай в продължаващото следствие на вероятната роля на регистриран в Хонконг товарен транспортен съд за вредите,миналата година.
 Финландия към този момент може да намерения и за нуклеарни оръжия
Финландия към този момент може да намерения и за нуклеарни оръжия

Нейният образец може да насърчи скандинавските страни към усилване на груповото нуклеарно въздържане

Финландските следователи са стигнали до заключението, че тръбопроводът евентуално е бил

" Беше реализиран прогрес в следствието на въпроса - за изненада на всички - не посредством повишение на гласове, а посредством фината, само че решителна работа на всички участници ", акцентира Нийнистьо.

Ден преди встъпването в служба на Стуб съветският президент Владимир Путин съобщи, че които е разположила по западните си граници с Европейския съюз в отговор на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР