ВСС ще гледа предсрочното освобождаване на Иван Гешев от поста

...
ВСС ще гледа предсрочното освобождаване на Иван Гешев от поста
Коментари Харесай

Висшите магистрати ще гледат отстраняването на Гешев в понеделник

ВСС ще гледа предварителното освобождение на Иван Гешев от поста му основен прокурор на България в понеделник. 

Предложението за предварително освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Гешев бе импортирано на 12 май т.г. с претекст за тежко нарушаване на служебните отговорности. Допуснато е събиране на доказателства и по второто предложение, импортирано от Висш съдебен съвет.

По-рано през днешния ден не гласоподава дали да приключи предварително мандата на основния прокурор, тъй като юристът на Гешев бил болен, а самият основен прокурор не е в София.

На 05 юни Пленумът на Висш съдебен съвет ще се произнесе по допустимостта на второто предложение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “. То бе направено от четирима членове на Прокурорската гилдия, и ще разиска обединяването на двете производства, съобщи Нова тв.

Междувременно Пленумът на Висш съдебен съвет позволи доказателствени претенции, направени от четирима членовете на Прокурорската гилдия, внесли предлагането за опция за предварително освобождение на тримата огромни - ръководителите на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на основния прокурор. Разгледани бяха и декларираните от Иван Гешев с негово мнение от 22 май 2023 година и в документално искане от 30 май 2023 година доказателствени претенции.

Допуснати бяха чувания на Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа, на Ясен Тодоров – заместник-директор на Национална следствена служба, на дежурните следователи, посетили местопроизшествието на 01 май 2023 година, касаещо избухнал гърмеж до кортежа на основния прокурор на Република България, на наблюдаващите досъдебното произвеждане прокурори, както и на израелския специалист, бил на местопроизшествието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР