ВСС реши да не започне нова процедура за изобор на

...
ВСС реши да не започне нова процедура за изобор на
Коментари Харесай

ВСС реши да не почва нова процедура за избор на главен прокурор

ВСС реши да не стартира нова процедура за изобор на основен прокурор на Иван Гешев. С 20 гласа ЗА съдиите взеха решение след близо двучасов спорт, че от нова процедура няма смисъл.
В началото на съвещанието те изпаднаха в спор също по този начин дали указа на президента, с който той върна за прегласуване решението на Висш съдебен съвет, е имал претекстове или не.
" Нека не спекулираме, че във връщането на указа от Радев има претекстове, това е просто позиция. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на съвещанието. На няколко пъти във връзка с думите на президента Румен Радев бяха употребявани разнообразни избрания: съображения, претекстове, позиция. В юридическия смисъл на думата претекстове няма, този декрет не съдържа каквито и да е претекстове. Това никога не омаловажава казаното от президента, само че той направи послание пред медиите и което беше възприето от голямото болшинство от българските жители. Никой не обезстойностява или неглижира казаното от Румен Радев, тъй като всеки от нас, когато дава своя избор, при всички случаи би трябвало да претегли за и срещу и да мисли за това, което президентът сподели.. Заслужава почитание и би трябвало да бъде преценена от всеки от нас ", добави още той.
Междувременно протестиращи срещу избора на Гешев за основен прокурор обстреляха постройката на Висш съдебен съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР