ВСС провежда заседание, на което присъства главният прокурор Иван Гешев.

...
ВСС провежда заседание, на което присъства главният прокурор Иван Гешев.
Коментари Харесай

Гешев: Има смесване правомощията на прокуратурата, с изпълнителната власт, с НС и съда

ВСС организира съвещание, на което участва основният прокурор Иван Гешев. " Искането на Надежда Йорданова е машинален общ брой от нейни свободни съждения. Това са погрешни политически изказвания - свободни цитати от разнообразни правила. Между трите няма никаква връзка, и трите нямат никаква връзка с Конституцията и законите на страната. От това правно нищо може да се види, че има надълбоко недоумение на конституционните правила в страната ", съобщи Иван Гешев, представен от Българска национална телевизия.

По думите му мнението не е писано от адвокати. Според Иван Гешев има разбъркване сред пълномощията на следовател, прокурор, началник на профилираната прокуратура, заместник-главен прокурор и основен прокурор.

" Има изцяло разбъркване на пълномощията на прокуратурата, с изпълнителната власт, с Народното събрание и съда. На прокуратурата се предават пълномощия, които по закон и Конституция не са нейни. Не виждам никаква правна логичност и никакъв смисъл в това ревю. Това, което се пропагандира, не е правосъдна промяна. Единственото пояснение, което имам, е преодоляване на прокуратурата и потреблението ѝ за нелегитимни политически цели. Това, което виждаме, бих нарекъл полицейски произвол и полицейска страна. Това е координирана офанзива против правосъдната власт в частност прокуратурата, изключително от някои министерства ", добави Иван Гешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР