ВСС обяви конкурс за поста Висшият съдебен съвет (ВСС) обяви

...
ВСС обяви конкурс за поста Висшият съдебен съвет (ВСС) обяви
Коментари Харесай

Ще има ли конкурент съдия Темелкова за шеф на ОС-Бургас

ВСС разгласи конкурс за поста

Висшият правосъден съвет (ВСС) разгласи конкурс за избор на ръководител на Окръжен съд-Бургас . Причината е изтичащият мандат на сегашния началник Росица Темелкова. Тя оглави институцията първо като изпълняващ длъжността, а след това и като титуляр преди повече от пет години.

Съдия Темелкова има право на още един мандат, като по неофициална информация тя е решила да се кандидатира още веднъж, въпреки и след съществено съмнение . Колегите й са я убедили да остане на поста, защото под нейно управление работната атмосфера е доста изменена към по-добро. Очаква се различен от съда да не взе участие в конкуренцията, защото се ценят високо качествата й. Право да аплайват имат обаче  магистрати от други правосъдни институции.

Едномесечният период тече от 3 януари, когато решението на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет бе обнародвано в „ Държавен вестник “.

Припомняме, че Росица Темелкова бе определена зa ръководител на съда през януари 2018 година с от членовете на Висш съдебен съвет. Положителните упования към нея, наподобява, са се оправдали, което е довело и до съгласие измежду сътрудниците й, че тя следва да остане на поста за още един, и финален по закон, мандат.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР