ВСС изслушва и.д. главния прокурор Борислав Сарафов по въпроса оказван

...
ВСС изслушва и.д. главния прокурор Борислав Сарафов по въпроса оказван
Коментари Харесай

ВСС изслушва Сарафов за натиска на Гешев върху кадровици

ВСС изслушва и.д. основния прокурор Борислав Сарафов по въпроса оказван ли е напън върху кадровиците, които внесоха искане за освобождението на Иван Гешев.

В началото на дебата Огнян Дамянов обасни, че след брифинга на Гешев, на който той скъса оставката си, е формирана персонална инспекция от прокуроро във ВКП. Възоснова на тази инспекция той получил призовка.

Огнян Дамянов щял да попита Сарафов дали в дирекцията " Публична връзка " работят 16-17 индивида и правилно ли е, че се изпращали материали в избрани уеб сайтове, а след това възоснова на техните изявления, прокуратурата се е самосезирала и е започвала инспекция. " Чувал съм, че е имало такава процедура последния месец ", сподели Дамянов.

Калина Чапкънова получила две призовки, че би трябвало да се яви във ВКП, само че след това и се обадил прокурор и споделил, че е отпаднала нуждата да се явява. Тя била сюрпризирана, че прокурор от ВКП правел инспекция. Тя потърсила на уеб страницата дали има акт на основния прокурор, че той е наредил да се вършат такива инспекции от ВКП. 

Дамянов сподели още, че е получил 3 пропуснати повиквания от някогашния основен прокурор. Преценил, че няма какво да си каже с него и не го потърсил. После се видял с него в кафенето на Висш съдебен съвет. Той увери, че Гешев не му е оказвал напън. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР