Вследствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни нивата на

...
Вследствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни нивата на
Коментари Харесай

Христо Терзийски: 286 около наводненията са обработени, няма опасни язовири

Вследствие на усложнената метеорологична конюнктура през последните дни равнищата на реките се покачиха, което наложи осъществяването на действия по управление и изпускане на част от язовирите. Това осведоми вътрешният министър Христо Терзийски в Народното събрание, където депутатите изслушват четирима министри по отношение на наводнения та у нас през последните дни.

„ Падналите обилни количества превалявания, както и бързото снеготопене доста усложни оперативната конюнктура в областите София, София-област, Перник, Бургас, Смолян, Благоевград, Монтана, Враца и Кюстендил. Снеговалежите в Северозападна България и част от Централна и Южна България провокира краткотрайното и цялостно затваряне на пътища и проходи “, сподели още Терзийски.

“В резултат на зародилите наводнения са наранени голям брой инфраструктурни обекти, публични и жилищни здания, дворове и аграрни земи. Създадена е организация за непрекъснато наблюдаване на равнищата на язовирите и реките. Към момента няма язовири, които посредством следено изпускане, да заплашват живота и имуществото на хората ”, осведоми още вътрешният министър.

Министър Терзийски добави още, че досега са отработени 268 сигнала, свързани с метеорологичната конюнктура. Въведени са проектите за отбрана от бедствия, наводнения и снеговалеж. Няма починали хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР