Всичко зависи от Скопие. България не е кандидат и не

...
Всичко зависи от Скопие. България не е кандидат и не
Коментари Харесай

Наш евродепутат разкри защо България ще блокира Северна Македония

Всичко зависи от Скопие. България не е претендент и не приказваме за блокиране, а за отсрочване. Явно някой е съветвал македонците, че не би трябвало да вършат нищо по Договора за добросъседство, липсва и стопански прогрес. За Европейска комисия също няма развиване. Това съобщи по Bulgaria on air евродепутатът от ЕНП.

Той изясни, че рамката за договаряния се приема с консенсус, а в случай че не се одобри от всички страни членки, се отсрочва за идващото председателство.

"Ние не желаеме да ги избутаме, нашето председателство беше ориентирано към Западните Балкани и консолидиране на страните в Европейски Съюз. Не е европейска полезност да ни споделят да приемем лъжата. Не може европейци да бъдат обучавани, че българите са татарско племе ", уточни Ковачев.

"Ние сме пълновръстен член на Европейския съюз. На изказвания към този момент не имаме вяра, загубихме религия и в Договора за добросъседство ", безапелационен беше евродепутатът от ЕНП пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че македонските жители не може да получават обучение, което да ги настройва против България. По думите му на съвещанието ще се чуят най-невероятни тези, с цел да бъде прикрита истината.

"Опитват се да намерят причини какъв брой била неприятна позицията на България, а би трябвало в европейския дом да живеем без ненавист. Протегнатата ръка на България остава, само че дано стъпим на истината ", акцентира Андрей Коваче
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР