Всичко зависи от ПП-ДБ, ние сме показали конструктивно решение. Това,

...
Всичко зависи от ПП-ДБ, ние сме показали конструктивно решение. Това,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Единственият вариант е с първия мандат, Мария Габриел премиер и без Асен Василев

„ Всичко зависи от ПП-ДБ, ние сме посочили градивно решение. Това, което е значимо да се изясни е, че през цялото време ПП-ДБ пробва да саботира този развой и води страната към следващата рецесия и взривява и дребното равновесие. “ Това съобщи пред Нова тв. зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.  

Сачева напомни записът от срещата на Политическа партия преди година, когато Асен Василев споделя: „ По мое персонално мнение в последния ден, в който тази Габриел желае да е министър председател ще е последния ден на това държавно управление “

„ От самото начало се работи по тематиката бойкот на Мария Габриел и да няма ротация “, съобщи Сачева във връзка думите на Асен Василев и дейностите на ПП-ДБ с днешна дата.   

По мотив връчването на мандата, Сачева съобщи, че няма никакво бързане, тъй като всичко което е трябвало да бъде изговорено е направено. „ Ние 9 месеца работим дружно, знаем кой какво желае, защо се стреми. Трябваше ли да ги има всички тези разтърсвания, да водим 8 дни договаряния, след това още 7 дни “, съобщи Сачева.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС съобщи, че по време на договарянията от ПП-ДБ са желали промяна на шефевете на службите с точна дата 30 април, без да е извървян пътят с промените. Тя добави, че от 14 страници съглашение е имало единствено три дискусионни точки, Закона за правосъдната власт, текст препоръчан от правосъдното министерство, с което от ГЕРБ-СДС са били изцяло съгласни и не е имало никакви диспути. Другият противоречив текст е цялостното откриване на следствената загадка и службите. Сачева акцентира, че въпросните дискусионни точки са несъответстващи по отношение на дневния ред на българския жител.

Сачева е безапелационна, че има непрестанен бойкот от ПП-ДБ. „ Асен Василев през цялото време желае да направи този бойкот, всички останали които бяхме на масата опитвахме да намерим решение, тъй като българските жители не желаят избори “.  Сачева напомни, че още при започване на годината когато Росен Желязков от Баку споделя, че при ротация ще бъде с мандат на ГЕРБ е почнала нервност от страна на ПП-ДБ. „ ПП-ДБ за следващ път ползват маркетингов триг и губят скъпо време и живота на хората “.   

Сачева е безапелационна, че от страна на ГЕРБ-СДС не се трансформират разбиранията за нито една от политиките, а министрите и в този момент са такива и напомни, че самите ПП-ДБ са желали тези министри и да има по-голяма последователност. Тя напомни, че самите те са твърдяли, че са специалисти, а след това „ се наредили като партийти бойци “.    

„ Два пъти по време на договарянията Кирил Петков сподели, че е съгласувал текстове персонално с Делян Пеевски. Ние през цялото време не искахме да разясняваме сходни тематики, ние искахме да се запише че ще се търси 2/3 болшинство, само че с изключение на Българска социалистическа партия тъй като ние имаме решение на конгреса. Редакцията е, че единствено дружно двете групи могат да търсят поддръжка, къде е този екслузивитет. Мария Габриел беше подготвена още на момента да го подпише. Самите ПП-ДБ се борят за участие в АЛДЕ. Цялата страна работи в неверна посока и истината е, че има хора които отклониха страната от сериозните политиките. Ние сме за рационални промени и отхвърляме да бъдем разигравани. Движение за права и свободи е парламентарна група, своето парламентарно посланичество и всички останали партии заслужават почитание. Няма екслузивитет на нито една парламентарна група с изключение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да търсят дружно болшинство “, съобщи Сачева.  

Зам.-председателят на ГЕРБ-СДС съобщи изрично, че договаряния с втория мандат няма да има.   „ Самия факт, че когато разговаряхме до стигане на съглашение и до състав на кабинет от ПП-ДБ вършиха всичко допустимо, с цел да се отдалечим. Асен Василев никога не е индивидът, който пази финансите на България, само че все пак приехме това, че от ПП-ДБ държат той да е финансов министър. Бъдещето на Мария Габриел по никакъв метод не може да бъде определяно от физическото лице Асен Василев. “

Тя е безапелационна, че единственият вид на  ГЕРБ-СДС е кабинет с първия мандат, министър председател Мария Габриел и без Асен Василев. Докато не се изчерпа тази алтернатива няма да се оферират и обмислят други разновидности. По отношение на периодите, Сачева съобщи че не те слагат периоди, а хората, тъй като това състояние към този момент не може да се търпи. „ Нека да спрем да се занимаваме с култове, който желае да работи за българия да го съобщи “, съобщи Сачева.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР