Всичко зависи от поведението на ПП. Ние до този момент

...
Всичко зависи от поведението на ПП. Ние до този момент
Коментари Харесай

Деница Сачева: От самото начало Асен Василев е саботирал Мария Габриел 


Всичко зависи от държанието на Политическа партия. Ние до този миг сме посочили доста градивно отношение. Това съобщи пред NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която беше част от преговорния екип за сформиране на държавно управление по отношение на това дали ще продължат договарянията.

„ От самото начало Политическа партия се пробват да саботират този развой. Водят страната към следващата рецесия и взривява и дребното равновесие “, уточни тя.

Сачева пусна част от записа, изнесен преди месеци от Радостин Василев, с фрагмент от изявление на Асен Василев.

В него се чува: „ По мое персонално мнение последния ден, в който тази Габриел желае да е министър председател, това ще е и последният ден на това държавно управление. Тя ще желае да бъде министър председател и няма да желае да бъде свалена предварително “.

„ От самото начало се работи по тематиката бойкот на Мария Габриел, бойкот на това да има ротация и това държавно управление да продължи “, разясни Сачева.

„ Ние избързахме с връчването на мандата, тъй като всичко, което трябваше да бъде говорено, беше изговорено. Ние 8 дни приказваме.

Ние 9 месеца работим дружно, знаем кой какво може, какво желае, защо се стреми. Имаме общи цели – Шенген, еврозоната, правосъдната промяна. Трябваше ли да ги има всички тези разтърсвания?

Трябваше ли да се желае от нас да водим 8 дни договаряния, след това 7 дни в границите на мандата? “, попита тя.

На въпрос за какво ГЕРБ-СДС не са подписали съглашение, тя отговори: „ Не питайте нас. Попитайте сътрудниците “.

„ Датата, на която ще бъдат заменени шефовете на службите – това ли е крайъгълният камък, който пречи на нашето съглашение. Затова няма. Имаме 3 точки от съглашението, които са били дискусионни. 3 от 14 страници.

Едната е обвързвана със закона за правосъдната власт, където от нас се чака да приемем тъкмо този текст, който е препоръчан от Министерство на правораздаването без диспути, което не е задоволително “, изясни тя.

„ Третото нещо, което се желае, е шефовете на службите да бъдат заменени до 30 април. Днес сме 21 март “, добави тоя.

„ Аз самата се срамя, че някой от желае от мен 10, 20 или 30 дни да договарям по тези тематики, вместо да се вземат решение въпросите и проблемите на българските жители “, съобщи националният представител. „ Има непрестанен бойкот от страна на Политическа партия. И няма да приема тази оптика на обстановката, в която вие твърдите, че ГЕРБ нещо не желае да направи “, безапелационна беше тя.

„ Аз настоявам, че Асен Василев месеци наред, през цялото време, желае да направи този бойкот. Всички останали на масата, макар разликите, които имахме, въпреки всичко се опитвахме да намерим път, който да ни събира “, разясни Сачева.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР