Всичко започва с едно съобщение в WhatsApp през 2016 г.

...
Всичко започва с едно съобщение в WhatsApp през 2016 г.
Коментари Харесай

Любов в слънце и буря: Как Райън и Софи живеят и работят на лодка в морето

Всичко стартира с едно известие в WhatsApp през 2016 година

Райън праща на приятелката си Софи историята на друга двойка, които са продали цялото си имущество, с цел да си купят лодка и да обикалят света.

„ Представете си изненадата ми, когато тя отговори, че е подготвена да направи същото и то – до края на годината. Оттогава двамата изградихме живот, който обичаме - без да се отхвърляме от обещаващата си кариера. И живеем на лодка “, споделя той.

Ето и предисторията. 2015 година е тежка и за двамата. Райън се пробва да сътвори стартъп дружно със свои съквартиранти. Той е американец в Стокхолм, който мечтае да катери върхове. Но е счупил рамото си при случай и фантазията му към този момент наподобява неосъществима. Софи е претърпяла един бърнаут поради напрежение в работата и мисли за друга реализация, споделя Business Insider.

Двамата живеят в Швеция, само че желаят да пътуват. И вземат решение, че ще плават в продължение на година, а по-късно ще се върнат вкъщи. Осем години по-късно още са по море.

„ Минали сме през здравословни проблеми, морски стихии, борили сме се, с цел да запазим връзката си “, обобщава Райън.

Когато вземат решение да тръгнат по море, и двамата към този момент имат жилища в Стокхолм. Дават ги чартърен, с цел да имат някакъв капитал. Купуват си 16-метрова лодка.  

С времето двамата се научават по този начин да провеждат времето си, че пътуването да не пречи на работата им и противоположното. След всяка седмица корабоплаване те пускат котва или са на пристанище за пет-шест седмици. Така съумяват да балансират сред отговорности и наслаждение.

„ Работим когато можем, от време на време и измежду нощ. Софи работи с американски компании, а аз с европейски. Често пъти работим в разнообразни часове на денонощието, а от време на време графикът ни не съответствува и с този на сътрудниците, изключително в случай че сме на някое отдалечено място “, споделя Брайън.

Макар че технологиите към този момент подсигуряват добра интернет връзка, това не всеки път важи за мореплавателите. Ето за какво двамата би трябвало да преценяват пътуванията си с работата.

Когато потеглят да пътуват компанията на Райън Dakota Lithium, която, създава батерии, е преди малко основана. Той продължава да работи от морето и в действителност лодката им е първата машина с конфигурирани акумулатори от стартъпа. Скоро по-късно и други притежатели на лодки стартират да ги употребяват, а през днешния ден компанията е измежду одобрените имена в сектора.

Уж на смешка Софи взема решение да документира пътуването им и всичко стартира с майтапи пред камера. Полека обаче заниманието се трансформира в професионален канал в YouTube, който през днешния ден има близо 75 хиляди клиенти и носи доходи.



 

И тъй като по този начин или другояче се занимава със основаване на наличие Софи стартира и да работи в сферата. Днес е съветник на разнообразни компании, опитващи се да пробият в областта на онлайн наличието.

Така посредством плаването и двамата съумяват да изградят и кариери. Може би разнообразни от това, което са си представяли, само че въпреки всичко сполучливи.

Всичко това може и да звучи елементарно, само че въобще не е. Ежедневието на лодка в действителност е огромно предизвикателство.

„ Работим един до различен по през целия ден. Райън постоянно приказва по телефона, до момента в който моята работа изисква да съм доста съсредоточена. В малко постранство като лодката това е доста мъчно постижимо, тъй че връзката ни би трябвало да е на равнище “, споделя Софи.

Тя изяснява, че свободното си време прекарват друго от другите двойки. Например преглеждат пристанище или пък се впускат в намерено море. Така „ почивката “ един от различен в действителност е един с различен. Ако една елементарна двойка могат да се виждат единствено заран и вечер преди и след работа, при тях това е невероятно.

По отношение на връзката си двамата са в неповторима, само че и сложна обстановка. Те го осъзнават и употребяват терапевт.

„ Преди няколко години Софи ми съобщи, че желае да отиде в родната си Франция, с цел да остане сама. Помислих си, че връзката ни е застрашена, само че осъзнах, че имаме потребност да не сме дружно известно време, с цел да можем да сме дружно на лодката “, споделя Райън.

Да живееш по този метод звучи като сбъдната фантазия, само че си има и своите минуси. Един от тях е невъзможността да отидеш на доктор. Преди години Софи получава съществени изгаряния, до момента в който двамата плават към крайбрежията на Африка. Райън е заставен да влезе в ролята на доктор и да тръгне към Испания по допустимо най-бързия метод, с цел да намерят същински експерт.

Освен това сходен метод на живот значи и цялостно доверие на индивида до теб. Вие сте и семейство, само че и екипаж.

Колко коства всичко това?

Зависи в коя част на света се намирате, дава отговор Софи. Райън пък изяснява, че на лодка можеш да живееш с какъвто бюджет имаш – и като бедняк, и като крал.

В северните елементи на Европа да вземем за пример се претърпява с към 1500 $ месечно. В Бермуда обаче всичко е надалеч по-скъпо – пристанищни такси, застраховки, храна.

Въпреки че е вълнуващо, морето от време на време омръзва. Тогава двамата си вземат „ почивен ден “, слизат на сушата и се виждат със фамилии и другари. Продължават да работят, само че към този момент измежду повече улеснения като безкрайно време под душа или съдомиялна машина.

Какво е идващото премеждие? Да си купят по-голяма лодка. Така ще имат повече пространство и всеки ще разполага с офис на борда. Преди това обаче ще живеят на сушата за първи път от години – в американския щат Мериленд. Поне за известно време. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР